Buna ziua,
am castigat un proces in prima instanta si am obtinut si cheltuieli de judecata - o suma destul de mare.
Paratul a facut recurs, iar acesta a fost admis si sentinta modificata in parte, in sensul ca am fost obligata la plata unei diferente de 30 euro, ca urmare a unei greseli din expertiza facuta in proces. In dispozitivul deciziei mai scrie: mentine celelalte dispozitii ale sentintei atacate. Obliga intimatii sa plateasca recurentului suma de 6 lei, cheltuieli de judecata in recurs.
Ce se intampla insa cu cheltuielile de judecata din prima instanta? Mai am dreptul la ele?
mai aveti dreptul la obtinerea cheltuielilor de judecata stabilite pe fondul cauzei. instanta de recurs nu face vorbire de ele, in sensul modificarii cuantumului.
termenul este de 3 ani de la data cind sentinta a ramas irevocabila. sfatul meu ar fi sa o executati imediat tinind cont de conditiile economice actuale.
Recurs
cuziamusia
in cererea de recurs (dupa un proces civil pt majorarea pensiei de intretinere), paratul-recurent a cerut casarea sentintei atacate ca netemeinica (a motivat ... (vezi toată discuția)