avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil aflat in coproprietate
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil aflat in coproprietate

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am de recuperat chletuielile de judecata dintr-un proces civil. Impreuna cu un executor am facut cere pt inscriere somatie asupra unui imobil aflat in coproprietate. Raspunsul OCPI suna cam asa: ...proprietarii imobilului sunt X, Y, Z - in coproprietate - fara ca acestia sa aiba precizata vreo cota-parte ideala din dreptul de proprietate asupra acelui bun. Conf. art. 493 Cod pr. civ. creditorii personali ai unui debitor coproprietar nu vor putea sa urmareasca parte acestuia din imobilele aflate in proprietate comuna, ci vor trebui sa ceara mai intai imparteala acestora."
Ce ma sfatuiti? Executorul mi-a spus ca nu este normal si sa vorbresc cu un avocat si sa contest respingerea. Are rost?
In legea cadastrului art .44 spune: "Mai multi proprietari nu pot fi inscrisi in aceeasi carte funciara decat daca se gasesc in cazul coproprietatii, caz in care se va arata partea indiviza a fiecarui proprietar". Imobilul este nou construit si cei trei proprietari nu sunt rude. Nu ar trebui sa se stie cotele?
Cel mai recent răspuns: gmatei , utilizator 12:18, 8 Martie 2010
Mai intai cartea funciara nu-ti confera dreptul de proprietate.
Pentru a putea executa pe unul dintre coproprietari trebuie sa faci dovada cotei pe care o detine, sa o individualizezi si apoi sa ceri executarea silita.
baloi gica a scris:

Mai intai cartea funciara nu-ti confera dreptul de proprietate.

Si totusi inscrierea in cartea funciara s-a facut pe baza documentelor ce atesta dreptul de proprietate. Nu ar fi trebuit ca acestea sa evidentieze si cotele?

baloi gica a scris:

Pentru a putea executa pe unul dintre coproprietari trebuie sa faci dovada cotei pe care o detine, sa o individualizezi si apoi sa ceri executarea silita.

Si cum asi putea sa fac eu asta? Nu cumva este mai costisitor decat cheltuielile de judecata pe care le am de recuperat (aproximativ 5000 ron)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe cota parte fara dezmembrare oficiala zaharia daniela zaharia daniela Buna ziua ! Detin in proprietate cu o alta persoana fizica , in urma incheierii unui contract de vinzare cumparare,un imobil cumparat in indiviziune si cote ... (vezi toată discuția)
Notare de ececutare silita in cartea funciara necsu necsu Am un contract de credit pt nevoi personale garantate cu ipoteca pe mai multe imobile. Banca a investit contractul in camera de consiliu si a notat prin ... (vezi toată discuția)
Executare silita bebe09 bebe09 Buna ziua, Partenerul meu de viata(nu suntem casatoriti) se afla in imposibilitatea sa mai plateasca ratele la banca.Noi avem impreuna un teren si o ... (vezi toată discuția)