avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate Paiu Elena

Activitate Paiu Elena

Răspuns la discuția Concediere
Buna ziua.

Nu nu am semnat nimic, primarul a spus ca a anuntat ministerul de situatie si ca asa au convenit ei. Doar ni s-a adus la cunostinta si timp de 6 luni am stat cu jumatate de norma.
Discuție Concediere
Buna ziua
Numele meu este Mihaela si am nevoie de ajutor
Lucrez din 2007 ca personal contractual la o primarie.Am fost angajata prin concurs iar postul pe care am fost angajata face parte dintr-un proiect obtinut de primarie proiect sustinut de Banca mondiala in colaborare cu Guvernul Romaniei.Conform contractului de comodat intre minister si primarie toate echipamentele si infrastructura au fost sunt gratuite ptr primarie pe perioada2007-2010.Primaria se angaja ca pe aceasta perioadasa asigure din bugetul propiu fondurile necesare acoperirii cheltuielilor necesare functionarii continue si optime a RECL.In caz de incetare a activitatii inainte de terminarea contractului era obligata sa restituie in stare buna toate echipamentele.
In 2009 din cauza banilor domnul primar a hotarit sa inchida PAPI (punct acces public la Informatie).In urma demersurilor facute de mine la minister nu am fost data afara dar am fost lasata cu jumatate de norma 6 luni .M-i s-au luat atunci si toate sporurile.Anul acesta este aceeasi problema doar ca de data asta m-i se desfiinteaza postul deci sunt data in somaj desi contractul nu s-a incheiat.
INTREBAREA este pot sa dau primaria in judecata, am vreo sansa sa recuperez banii din urma ?
Am dreptul la un salariu compensatoriu? caci secretara spune ca nu
Cine plateste avocatul fiind litigiu de munca?
Ce sanse am?
Mentionez ca din cei 7 care erau pe lista de disponibilizati acum am ramas singura? la ceilalti li s-a gasit o solutie au ramas cu jumatate de norma.Diponibilizarea se face din motive ce nu tin de persoana angajatului.
Răspuns la discuția Intrebare
Eu am avut, in 2008 pina in martie, spor de calculator dar ,a disparut ca si celelalte sporuri,ma intereseaza sa aflu daca avind salariul mic beneficiez incepind din inauarie 2010 de legea salarizarii unice.:(
Va multumesc .
Discuție Intrebare
Din Iulie 2007 sunt incadrat ca personal contractual in cadrul unei primarii .Din Martie 2008 in urma unei hotarari a cons.local s-au retras toate sporurile ba chiar am lucrat cu jumatate de norma pina in septembrie, la momentul acesta salariul de incadrare este de 613 lei, iar in urma hot.guvernului de a opri si cele 4 zile momentan salariul meu ajunge la 422 .Intrebarea mea este beneficiez de legea salarizarii unice incepind cu 1 Ianuarie 2010? si la cit sar ridica salariul meu conform acestei legi?Mentionez ca nu am nici o vechime in munca si lucrez zilnic la calculator dar nu beneficiez de nici un spor.
Discuție Concediu
Incepind de la 1 Aprilie lucrez cu jumatate de norma,(pina atunci luind salariu normal 869), iar salariu la jumatate de norma fara sporuri este de 274 (acesta fiind pina la o rectificare de buget.) De exemplu vreau sa iau concediu de odihna in Mai cit o sa iau?
Răspuns la discuția salariu
Multumesc:(
Discuție salariu
Salariu de incadrare este de 673 iar fara sporuri luam 522,acum dupa hotarirea primarului de a ne trece la jumatate de norma o sa iau 274.
E normal sa iau un salariu mai mic decit salariu minim pe economie chiar daca sunt cu jumatate de norma?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Salariu fara sporuri
Buna ziua
Am uitat sa mentionez că sunt angajat ca personal contractual, iar vechime nu am decit 1 an si 8 luni eu fiind angajata odata cu aparitia acestui proiect. Este un proiect finantat de Banca Mondiala în colaborare cu MCSI. Primariile care au fost acceptate în acest proiect, au primit toate echipamentele gratis pe o perioada de 3 ani, cu conditia ca acestea sa asigure angajatilor proiectului salariu(2 angajati).Era una din cerintele din Ghidul Solicitantului pentru a putea primi acest proiect,cerinta acceptata de vechiul primar si deci aprobata si de consiliul local de atunci.
Va multumesc
Buna ziua
Lucrez in cadrul unei primarii Administrator IT, sunt angajata din 12 Iulie 2007 pe o perioada nedeterminata.
Angajarea s-a facut in urma unui concurs, iar pe o perioada de 3 ani toate cheltuielile care survin in cadrul proiectului, sunt suportate de initiatorii proiectului. In contractul dintre primarie si MCTI, primaria se obliga sa plateasca salariul angajatilor.Din cauza crizei acesta a decis sa restructureze din posturi si a inceput cu acest proiect.
Dupa ce am sunat la cei din MCTI care l-au sunat si i-au spus ca incalca o hotarire de consiliu, cit si contractul primarul a revenit asupra deciziei dar ne-a spus ca ne mai tine doar cu jumatate de norma si fara sporuri.
Intrebarea mea este e legal ce face? Are voie sa treaca de la norma intreaga la jumatate de norma?