avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate georgika_1508

Activitate georgika_1508

Subinchiriere spatiu!
Buna ziua. Societatea X are sediu intr-un imobil pentru care plateste chirie, facturata cu TVA. Societatea X vrea sa subinchirieze catre societatea Y o parte din spatiu. Factura pentru chirie catre soc Y o intocmeste cu TVA sau fara?
Buna ziua!
Pentru un salariat pensionar militar angajat cu contract part-time contributiile angajatorului se calculeaza la nivelul salariului minim? Multumesc
Va multumesc!
Buna ziua!
Am o Intreprindere Individuala si luna trecuta am avut control de la ANAF in urma caruia mi s-au stabilit sarcini suplimentare de plata pe TVA si impozit pe venit, plus dobanzi si accesorii , mai mari decat debitul in sine.
In ce masura ma ajuta declararea starii de insolventa, inceperea procedurii de faliment?
Pot astfel scapa macar de plata penalitatilor?
Multumesc

Buna ziua!
Am o Intreprindere Individuala si luna trecuta am avut control de la ANAF in urma caruia mi s-au stabilit sarcini suplimentare de plata pe TVA si impozit pe venit, plus dobanzi si accesorii , mai mari decat debitul in sine.
In ce masura ma ajuta declararea starii de insolventa, inceperea procedurii de faliment?
Pot astfel scapa macar de plata penalitatilor?
Multumesc
Cabinet individual de avocat
Buna ziua!
Ce contributie pentru sanatate trebuie sa plateasca un avocat care are un cabinet individual de avocatura, sub forma unei intreprinderi individuale? Mai trebuie sa achite si alte contributii?
Răspuns la discuția Ajustare TVA
Articol scris pe www.finantevalvea.ro pe 26 ian 2011

[ link extern ]

Exemplul nr. 2 - bun imobil achiziţionat înainte de data aderării

O persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal a achiziţionat în anul 2004 o clădire în valoarea de 60.000 lei pentru care a dedus TVA în sumă de 11.400 lei. În ianuarie 2011, solicită scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA. Întrucât perioada de ajustare prevăzută de art. 161 „Dispoziţii tranzitorii” din Codul Fiscal, respectiv 5 ani pentru bunuri imobile achiziţionate înainte de data aderării la UE a expirat, persoana impozabilă nu efectuează ajustarea taxei deduse la achiziţia bunului imobil.

Discuție Ajustare TVA
Buna seara!
Am un imobil achizitionat in anul 2003, cu tva dedus integral la achizitie si un auto in leasing din 2007, care se incheie in 2012. Pentru aceste bunuri de capital trebuie sa fac ajustare de tva in decontul lunii ianuarie, in conditiile in care am solicitat scoaterea de la plata de tva cu 01.02.2011?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Va multumesc!