avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Activitate Manuela_99

Activitate Manuela_99

Ce obligatii fiscale are un ong, neplatitor de tva,in conditiile in care face o achizitie intracomunitara ?
Răspuns la discuția Sponsorizare
Multumesc.
Răspuns la discuția Sponsorizare
Multumesc pentru citatul din Codul Fiscal,il cunosc,eu am intrebat cu totul altceva.Daca cheltuiala mea cu sponsorizarea,in intregime deductibila( in limita a 3 la mie si 20 % din imp.profit) se poate trece pe rezerve la sfarsitul anului.
Multumesc
Discuție Sponsorizare
Va rog sa-mi spuneti,daca in decembrie se face nota contabila 129-1068 cu suma existenta in contul de sponsorizare, cheltuiala deductibila in totalitate la calculul impozitului pe profit si care este reglementarea legala.
Va multumesc.
Răspuns la discuția tva achizitie intracomunitara
In cazul in care furnizorul din Spania ( deci din UE) este platitor de tva,factura emisa catre dvoastra este fara tva,veti face taxare inversa (4426-4427).Aveti obligatia sa declarati achizitia intracomunitara in declaratia recapitulativa 390 VIES.
Se efectueaza taxare inversa.
Răspuns la discuția TVA firma straina
Daca firma din Germania este platitoare de TVA,se factureaza fara TVA ,se face taxare inversa adica 4426-4427.
Răspuns la discuția masina pe firma
Daca achizitionati masina pentru activitatea firmei in exclusivitate,puteti deduce tot TVA -ul,dar trebuie justificat cu foi de parcurs.
Răspuns la discuția TVA la incasare
Daca ati depasit plafonul de 2.250.000 lei,notificarea nu se depune.
Răspuns la discuția achizitie intracomunitara
Declaratia 0390 privind achizitiile intracomunitare are termen de depunere 25 ale lunii urmatoare nasterii exigibilitatii TVA.Deci daca factura are data de 28.09,aveti timp pana pe 25.10.2012.