avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA firma straina
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA firma straina

Va salut,
Revin cu o intrebare la care nu am primit raspuns:
O firma de transport din Germania la care am apelat pentru transportarea unor bunuri personale din Romania in Germania,sustine ca trebuie sa-mi incaseze 24% TVA intrucat adresa de incarcare este in Romania si ca ar urma sa vireze TVA-ul Romaniei.
Personal nu pot intelege o asemenea logica,intrucat indiferent de adresa de incarcare din lume,o firma inregistrata in Germania este platitoare de TVA in Germania,in cuantum de 19%,cat prevede legislatia aceastei tari.
Asadar,cum stau lucrurile?

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Artigas , utilizator 22:02, 24 Octombrie 2012
Daca firma din Germania este platitoare de TVA,se factureaza fara TVA ,se face taxare inversa adica 4426-4427.
Buna seara,
Nu am inteles nimic.Daca se poate va rog mai explicit.
Cu consideratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tva servicii turism aurora draghici aurora draghici Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Lucrez la o agentie de turism si achizitionam servicii de turrism de la firme din UE. ... (vezi toată discuția)
Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie din ue a unui autoturism nou Munteanu V Munteanu V Am si eu o intrebare:cum se procedeaza cu TVA-ul aferent unei achizitii din UE a unui autoturism nou,achizitie efectuata de 1)firma inregistrata in scopuri de ... (vezi toată discuția)