avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Activitate Angela Cerdeanu

Activitate Angela Cerdeanu

Răspuns la discuția Ce este gresit?
Nu inteleg nimic,eu sunt economista,nu jurista.Am uitat sa specific ca i s-a dat adeverinta domnului (e vorba despre un barbat)din partea angajatorului din care rezulta ca nu isi continua activitatea pana la 70 de ani,...cu acordul anual al angajatorului tinand seama ca noul cim se incheie la 31 dec2024 cand el are 65 ani si 4 luni.Am gresit eu ceva ca si contabil?mai trebuie sa face eu ceva?Multumesc anticipat

Discuție Ce este gresit?
Salariatul a implinit 65 de ani si circa 33 ani de contrib exact in 31.08.2024.Ca si contabil ii inmanez toate documentele necesare dosarului pt pensionare si au fost ok +intocmesc si transmit in revisal un alt cim cu timp normal de lucru pe perioada detemninata pana la 31 dec 2024.Persoana primeste decizia de pensionare nrnrnr /31.08.2024 in baza legii 263/2010 dar si cele 2 anexe,,declaratie+adeverinta pt angajator...cf noi legi.Pe declaratie persoana bifeaza ca el ,,continua activitatea,, .La circa 10 zile cand cand persoana depune cerere de recalculare si contestatie (intrucat nu si-a gasit anii de facultate la zi+stagiu militar+ani de munca in Israel )plus afla de la avocat ca ar exista o necorelatie in decizie ,el afla de la o angajata a Casei de pensii X ca nu poate primi pensie intrucat continua activitatea.Este ceva gresit? Cum ar mai trebui sa procedeze pentru a-si primi si pensia ?Va multumesc anticipat
eu am citit art 46 alin 2 lg360/2023 DAR intotdeauna exista,,interpreti ,,iar eu nu stiu daca exista ceva care sa lase alte optiuni.Cred ca exista o inechitate!cei pensionati anterior de 01.01.2024 sa poata cumula pensie cu salariuL si ceilalti nu.
Va rog foarte frumos un raspuns scurt si concret.Pensionar barbat la limita de varsta 65 de ani ,cu decizie de pensionare in 16.09.2024,sectorul privat,stagiu de cotizare circa 30 de ani.Poate cumula acum pensia cu salariu? Angajatorul ar dori ca Persoana mai fie salariat probabil un an .Dar daca persoana pleaca la alt angajator ,trebuie sa declare la casa de pensii ca se angajeaza si atunci trebuie sa renunte la pensie ? Nu imi este clar,Va rog ajutati-ma!Multumesc
Este vorba de lichidare si apoi radiere societate cu 2 asociati si exista o hotarare prin care doar un asociat va urma sa ia banii din casa si banca.D iferenta dintre capitalul social si ct 1171 este chiar soldul debitor din 5121 si 5311.Acestia trebuie impozitati ? multumesc
Unchiul meu primeste ca dar de nunta in 1958 o casa +gradina ,evident fara niciun act in forma scrisa.avea 2 frati,in 1991 el va deceda si evident si fratii lui in 2001 si 2004.Aceasta proprietate o foloseste nemijllocit si intocmeste un testament in 1989 la notar(fara succesiune) prin care lasa totul sotiei.Nu au avut copii. Eu sunt o nepoata de pe partea matusii. Acum la succesiune cum pot intra in posesia proprietatii?trebuie martori cum ca doar ei au folosit pentru cel putin 50 de ani aceasta casa,ei au achitat impozitele?ce trebuie intreprins?Multumesc f mult.
Sunt sc inregistrata si platitoare de tva.Vreau sa achiztionez de la o simpla persoana fizica rezidenta in Italia un autoturism(5 locuri,G < 3500kg)second hand.Platesc TVA in Romania si monografia contabila,va rog frumos.Multumesc
Initial s-a semnat in 3 iulie2018 un ctr de creditare intre sc din Romania si sc italiana pt suma de 200000 euro in data de 6 iulie 2018 se primesc cf extrasul de cont de la banca x suma de 60000 euro dar nu s-a raportat la BNR cf REG 4/2014 pt ca in data de 01aug 2018 aopare un act aditional prin care termenul de rambursare se reduce la sub un an adica 30 iunie 2019.Dar in data de 1 septembrie 2018 apare o surpriza in sensul ca un nou act aditional prelungeste rambursarea creditului pana la data de 15 ianuarie 2019.Cum raportez la BNR ? Ma poate ajuta cineva cu un raspuns pertinent? Multumesc tare mult,Angela
Initial s-a semnat in 3 iulie2018 un ctr de creditare intre sc din Romania si sc italiana pt suma de 200000 euro in data de 6 iulie 2018 se primesc cf extrasul de cont de la banca x suma de 60000 euro dar nu s-a raportat la BNR cf REG 4/2014 pt ca in data de 01aug 2018 aopare un act aditional prin care termenul de rambursare se reduce la sub un an adica 30 iunie 2019.Dar in data de 1 septembrie 2018 apare o surpriza in sensul ca un nou act aditional prelungeste rambursarea creditului pana la data de 15 ianuarie 2019.Cum raportez la BNR ? Ma poate ajuta cineva cu un raspuns pertinent? Multumesc tare mult,Angela
intrebarea era ...nu asteptam acest raspuns.Multumesc