avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate dragoi florin

Activitate dragoi florin

Buna ziua,gasesc un avocat specializat in dreptul muncii,de preferat din Constanta,pentru a ne acorda asistenta juridica ?In fapt,ne aflam in stadiul de negociere a contractului colectic de munca,reprezentantii sindicatului au primit un mandat de reprezentare pe care nu l-au respectat(au fost de acord, fara consultarea membrilor ,cu clauze ale contractului care in mandatul lor se spunea ca nu trebuiesc modificate),una peste alta se pare ca au batut palma cu administratia si ne-au vandut!Le-am cerut convocarea adunarii generale si nu doresc,ce putem face din punct de vedere legal?De exemplu ,modificarea timpului de munca de la 8h/zi la 12h/zi,spunand ca este atributul administratiei ,astfel incalcanduse cim!Aceasta modificare s-a facut prin modificarea regulamentului intern!
Păi asta spuneam,la ora actuală în CIM am trecut 8h/zi/noapte,și urmează să fie modificat la 12h!Aici întrebăm dacă este o decizie unilaterală sau trebuie acordul părților! Vă mulțumesc pentru răspuns!
Păi și modificarea CIM se face unilateral?Parcă Codul Muncii la art 41 spune altceva, fiindcă în primul rând se modifică timpul de lucru!

Cornel Vasile a scris:

Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Astfel, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.

Bună ziua!Am nevoie de ajutorul dumneavoastră în următoare situație:Societatea unde îmi desfășor activitatea,dorește la momentul acesta schimbarea programului din 8/24 la 12/24 12/48,asta in situația în care noi in contractele de muncă individuale avem trecut că și program 8 ore /24!Marea majoritate a lucrătorilor au semnat precum că sunt împotriva acestui program, având în vedere că suntem o companie din domeniul energetic!Sindicatul spune că nu poate face nimic, având în vedere că la acest moment suntem în perioada negocierilor CCM!Legal putem face ceva?Cei de la sindicat au spus că programul de muncă este atributul conducerii!Vă mulțumesc anticipat!
Avem prins in contractul colectiv acordarea voucherelor de vacanta in suma de 2300 ron! in anul 2017 o prte dintre angajati,adica cei care au luat concediul de odihna pina in luna iulie, au luat aceasta suma ,iar cei care au luat CO dupa aceasta data au luat vouchere in suma de 1450 ron conform OUG 90/2017 ! toate bune si frumoase,doar ca anul acesta conducerea a hotarat unilateral sa nu mai acorde nici unui angajat acest drept.Cui nu-i convine sa ma dea in judecata,ar fi spus dnul director! tin sa precizez ca banii ptr vouchere sunt prinsi in buget!ce anume se poate face in situatia aceasta?
Buna ziua! anul 2016 a fost unul greu pentru mine, trecand printr-o operatie grea pe cord deschis. astfel, din 09februarie am fost in concediu de odihna pina in luna februarie a acestui an. am revenit la munca si surpriza a venit cand am dorit sa ma programez ptr concediu si am fost anuntat ca ptr anul 2016 nu beneficiez de nici-o zi de concediu.asa am ajuns pe net unde,surpriza,prin legea 12/2015 nu ca aveam dreptul la fractie din concediu,ba chiar aveam dreptul la tot concediul pe anul 2016!in fine,dupa cereri in care faceam trimitere la legea 12/2015,am fost anuntat ca am dreptul la concediu de odihna aferent anului 2016 dar ca nu beneficiez de drepturile salariale aferente ,adica de prima de vacanta!in momentul in care am spus , bine,in fine,dati-mi tichete de vacanta,atunci directorul economic a spus ca prima de vacanta nu este un drept,este asa..........Va rog, sa ma ajutati sa stiu ce am de facut in continuare!am vorbit la itm si am inteles ca trebuie sa primesc toate drpturile aferente ccm pe 2016 referitoare la co!precizez ca lucrez la cet palas ,asta si pentru cei care sunt in aceeasi situatie la aceasta societate,fiindca am aflat ca sunt oameni care nu stiu ca in noul cod al muncii este stipulat dreptul la co ptr intreg anul! va multumesc anticipat si astept parerile domniilor voastre referitoare la modalitati existente pentru a putea beneficia de toate drepturile!
Răspuns la discuția drept asupra imobilului!!!!!!!!!
pai inclusiv socrul a afirmat la primarie ca el e de acord sa preluam noi concesiunea,asta pana cand a vazut realizata toata investitia!martori sunt care pot afirma ca am fost constructor de buna credinta!astept sa vedem ce spune secretarul primariei maine,iar apoi am sa caut un avocat !
Răspuns la discuția drept asupra imobilului!!!!!!!!!
va multumesc din suflet ptr. rapiditatea raspunsului!propietarul terenului este primaria ,terenul fiind in concesiune!iar primaria stie situatia si ma sustine!
va supun atentiei un caz care numai in tara noastra se poate intimpla:in anul 2007 socrul meu a primit in folosinta in baza unui contract de concesiune un teren in suprafata de 475 mp.a venit la noi si am fost de acord sa construim noi pe acest teren,urmand ca dupa finalizarea constructiei sa ne faca act de vanzare-cumparare pe acel imobil.am adunat toate economiile,am facut credit la banca,ba la realizarea acoperisului am mai si cazut de pe casa ,stand internat in spital aproximativ 7 luni! toate bune si frumoase pana in ziua cand dupa efectuarea receptiei finale am depus actele pentru cadastru si intabulare.atunci socrul meu a spus ca el nu mai ne face nici un act! tin sa precizez ca in afara de facturile si chitantele ptr. materiale ,martori si cei care au executat lucrarile ,eu unul nu am o alta dovada ,cu toate ca am fost sfatuit la inceputul lucrarilor sa facem un act notarial prin care ei ar fi declarat ca investitia este a noastra.in situatia de fata credeti ca avem vreo sansa ca pe cale judecatoreasca sa ne putem recupera investitia?toate actele originale sunt in posesia mea!va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns!