avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept asupra imobilului!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept asupra imobilului!!!!!!!!!

va supun atentiei un caz care numai in tara noastra se poate intimpla:in anul 2007 socrul meu a primit in folosinta in baza unui contract de concesiune un teren in suprafata de 475 mp.a venit la noi si am fost de acord sa construim noi pe acest teren,urmand ca dupa finalizarea constructiei sa ne faca act de vanzare-cumparare pe acel imobil.am adunat toate economiile,am facut credit la banca,ba la realizarea acoperisului am mai si cazut de pe casa ,stand internat in spital aproximativ 7 luni! toate bune si frumoase pana in ziua cand dupa efectuarea receptiei finale am depus actele pentru cadastru si intabulare.atunci socrul meu a spus ca el nu mai ne face nici un act! tin sa precizez ca in afara de facturile si chitantele ptr. materiale ,martori si cei care au executat lucrarile ,eu unul nu am o alta dovada ,cu toate ca am fost sfatuit la inceputul lucrarilor sa facem un act notarial prin care ei ar fi declarat ca investitia este a noastra.in situatia de fata credeti ca avem vreo sansa ca pe cale judecatoreasca sa ne putem recupera investitia?toate actele originale sunt in posesia mea!va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns!
Cel mai recent răspuns: dragoi florin , utilizator 19:12, 29 Martie 2009
Aveti posibilitatea formularii unei actiuni in constarea dreptului de superficie asupra terenului ,iar in cazul cind
proprietarul terenului nu este de acord, dv. fiiind de buna credinta puteti solicita ca acesta sa va despagubeasca cu valoarea coonstructiei. Depinde care dintre solutii il avantajeaza
Imi pare rau sa va spun ca nu sunteti intr-o situatie prea placuta. Din pacate, va fi greu( dar nu imposibil) sa faceti dovada ca sunteti constructor de buna credinta. Ce ma ingrijoreaza insa este faptul ca terenul despre care discutam face obiectul unui contract de concesiune, asa ca un avocat ar trebui intai sa analizeze clauzele acelui contract.
In orice caz, da, trebuie sa incercati macar sa va recuperati investitia dar nu cred ca veti putea lupta fara a avea alaturi un avocat.
Dreptul de concesiune nu inseamna proprietate, asa ca, pe langa socru , veti avea probleme si cu autoritatea care detine terenul.
NU va panicati, cautati un avocat bun care sa vada toate actele si care sa va explice care sunt variantele posibile de actiune.Este greu de formulat un raspuns fara a analiza actele.

succes
av. Ileana Schwarz
va multumesc din suflet ptr. rapiditatea raspunsului!propietarul terenului este primaria ,terenul fiind in concesiune!iar primaria stie situatia si ma sustine!
pai inclusiv socrul a afirmat la primarie ca el e de acord sa preluam noi concesiunea,asta pana cand a vazut realizata toata investitia!martori sunt care pot afirma ca am fost constructor de buna credinta!astept sa vedem ce spune secretarul primariei maine,iar apoi am sa caut un avocat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj nycoletta2008 nycoletta2008 Buna ziua ! Va rog, daca ma poate ajuta cineva, vreau sa introduc actiunea de partaj si nu stiu daca o sa-mi cheltui banii degeaba. Am construit casa in anul ... (vezi toată discuția)
Casa cu un propietar, teren alt propietar madalin55 madalin55 Buna ziua, unchiul meu a cumparat terenul si a permis tatalui meu, fratele sau, sa construiasca o casa pe terenul sau, aceasta fiind si realizata. Intre timp, ... (vezi toată discuția)
Ascensiune imobiliara AncaLazarCristina AncaLazarCristina Bună ziua. Am o casa in Orșova, construită pe un teren concesionat pe 99 ani. Contractul de concesiune e din 1996. În 2015 am fost chemați în judecată ... (vezi toată discuția)