avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate emil_dani

Activitate emil_dani

Buna ziua,
In ianuarie 2009 am obtinut diploma pentru formare auditor ISO9001, in urma absolvirii unui curs, cu nota 9,50.
Cursul a fost facut gratuit pentru angajatii firmei, printre care si eu, si contra cost pentru cei de afara, iar dupa plecarea mea au refuzat sa-mi elibereze diploma, pe motiv ca nu am platit-o.
Am plecat din firma din cauza ca ei au redus un post de manager de certificare, al meu, iar eu mi-am recuperat foerte greu ultimele salarii.
Sunt oameni fara scrupule acel patroni, soti-stie, la fel au patit alti 2 fosti angajati.
Consider un abuz acest fapt.
Va rog sa ma sfatuiti daca este vreo cale legala sa obtin aceasta diploma.
Am trimis o adresa si celor de la serviciul de Prestatii Sociale din Oradea, care au avut un reprezentant in comisia de examinare, iar diploma figureaza in evidentele lor. Acestia mi-au confirmat aceste lucruri, totusi, refuza sa-mi elibereze o adeverinta ca figurez in evidentele lor.
Ce ma sfatuiti?
Multumesc mult
O zi minunata!
Discuție mostenire
Buna ziua,
In 19.1.2007 a murit socrul meu care a fost casatorit cu mama vitrega a sotului meu.
In urma succesiunii, (la care eu, sotia unicului fiu al socrului meu, nu am participat, ) sotul meu a mostenit 5/8-imi dintr-un apartament cu 3 camere in valoare aprox. de 60000 euro.
Sotul meu sustine ca donat soacrei vitrege partea lui, iar ea a facut testament in favoarea lui sa mosteneasca tot dupa moartea ei.
Acum noi divortam.
Eu am vreun drept din acel apartament? Zic eu ca ar fi bun comun in timpul casatoriei.
Avea dreptul sotul sa renunte la mostenire, noi avand si 2 fii impreuna.
Ar fi cai de atac?
Ce posibilitati mai sunt?
Multumesc
Discuție cont bancar
Buna ziua,
Sunt in divort si am un cont bancar de 7000 euro la banca transilvania.
Trebe sa-l impart jumatate cu sotul?
Daca nu stie de el? El nu poate scoate banii, dar avocatul poate cere informatii despre el?
Am si un cont in lei la aceesi banca, avocatul lui poate sa ceara informatii despre contul in lei si
sa afle si despre contul in valuta?
Multumesc
Răspuns la discuția diplome
multumesc
Multumesc din nou.
In firma am avut o functie de angajat, manager de certificare.
Pentru un curs s-a facut un contract, pt celalalt nu dar fara angajament.
Oricum, sunt intocmite acte, tabele de prezenta semnate, profesorul era din afara firmei cu contract.
Exista martori, colegii de la cursuri, unii lucreaza si acum acolo,
Legal, in contractul de munca nu a fost prevazuut timp de proba, doar verbal.
Legea nici nu prevede timp de proba.
multumesc
Discuție diplome
Buna ziua,
Am si eu o problema:
In perioada 24.11.208-24.02.2009 am fost angajata la o firma cu contract de munca.
Salariul a fost mic timp de 2 luni, perioada de proba, dar au zis ca dun cauza ca ne instruiesc gratuit.
Am facut 2 cursuri, in noiembrie si ianuarie, am promovat examenelecu 9,50 respectiv 10,00
iar la data plecarii, patronul a refuzat si refuza in continuare sa-mi elibereze diplomele, din cauza ca nu am platit cursurile
Am dreptul la aceste diplome?
Pot sa-l actionez in instanta pt ca nu vrea sa mi le elibereze?
Consider asta un abuz.
Este acesta un litigiu de munca? Este scutit de taxe in instanta?
MUltumesc, Geta