avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate cico1975

Activitate cico1975

Buna ziua

in cazul in care copii (minori) au primit un teren prin donatie de la bunica care isi rezerva uzufruct viager, uzufruct care se transfera apoi parintilor, se vor putea obtine autorizatii de constructie, contracte pentru utilitati pe numele minorilor fara a fi nevoie de dispozitie de curator de la autoritatea tutelara. Adica este suficient acest drept de uzufruct viager pentru a intreprinde aceste actiuni.

Multumesc!
Buna ziua

Ieri am vandut un imobil cu pretul de 250000 ron. Calculul pentru impozit pare simplu: 4000+50000*1%.

Ei bine ...nu e asa...

Avand in vedere ca imobilul are doi proprietari (soti) statul spune asa...fiecare primeste din acesta suma cite 1750000, deci partea fiecaruia e < de 200000.
Calculul in acest caz este 175000*2%*2.

Ma intreb si eu acum, dupa ce am platit (normal) o fi chiar asa corect?
Pentru o masina cumparata in leasing s-a intirziat plata a 3 rate la sfirsitul anului 2008. Intre timp s-a ajuns cu plata la zi.

Am fost imformati azi ca a fost reziliat din februarie contractul de leasing si desi ratele sunt platite la zi, firma recuperatoare trebuie sa duca masina la bucuresti iar intr-o saptamina vom putea merge sa o ridicam de la bucuresti.

E posibil asa ceva? Ce garantie avem, avand in vedere ca contractul e reziliat, ca mai primim masina inapoi?

Răspuns la discuția Poprire salar girant
firma va trebui sa intrebe la banca?
Banca informeaza daca s-a achiatat datoria?
sau va trebui eu sa ma interesez si eventual sa aduc vreo dovada?
Buna ziua

In 'calitate' de girant mi s-a aplicat o poprire pe salar. Intre timp am intrat in concediu de maternitate- perioada in care nu s-a mai putut aplica poprirea.

Intrebarea mea este: Care e procedura dupa intoarcerea mea la munca. Avand in vedere ca vor trece doi ani, timp in care se poate intimpla orice cu acea datorie. Se va aplica in continuare poprirea pentru suma stabilita?. Din cite stiu eu firma la care lucrez nu a informat banca despre motivul suspendarii platilor si nici banca nu s-a interesat relativ la suspendare (a trecut cam un an de la suspendarea platilor).
Multumesc