avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu firma de leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu firma de leasing

Pentru o masina cumparata in leasing s-a intirziat plata a 3 rate la sfirsitul anului 2008. Intre timp s-a ajuns cu plata la zi.

Am fost imformati azi ca a fost reziliat din februarie contractul de leasing si desi ratele sunt platite la zi, firma recuperatoare trebuie sa duca masina la bucuresti iar intr-o saptamina vom putea merge sa o ridicam de la bucuresti.

E posibil asa ceva? Ce garantie avem, avand in vedere ca contractul e reziliat, ca mai primim masina inapoi?

Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 18:26, 8 Aprilie 2009
Depinde si de clauzele contractului si de eventuala cesiune a creantelor catre firma de recuperare. Nu vad de ce nu ati primi inapoi aceeasi masina, in baza unui nou contract de leasing, pentru ca cel vechi este reziliat. Teoretic, daca firma de leasing vrea, prin acordul partilor se poate reveni la vechiul contract, printr-un protocol/act aditional. Parerea mea este ca trebuie sa discutati cu conducerea firmei de leasing, avand in vedere ca dvs. ati achitat ratele si ulterior rezilierii de catre ei a contractului de leasing.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare leasing auto Savagabi Savagabi In septembrie 2008,am achizitonat prin leasing auto un autoturism logan.Pana in luna mai 2009 am achitat toate ratele la zi ,dar din cauza situatiei economice ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de leasing puiu_luca puiu_luca buna. am si eu o problema, si as vrea un raspuns de specialitate daca se poate. am ajuns in imposibilitatea de a pati ultimile trei rate de leasing la un ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing simoione simoione Buna ziua! Ma confrunt in prezent cu o problema juridica si as vrea sa vad cateva pareri inainte de a lua o decizie . Firma mea are incheiate doua ... (vezi toată discuția)