avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit vanzare imobil - portitele statului roman
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit vanzare imobil - portitele statului roman

Buna ziua

Ieri am vandut un imobil cu pretul de 250000 ron. Calculul pentru impozit pare simplu: 4000+50000*1%.

Ei bine ...nu e asa...

Avand in vedere ca imobilul are doi proprietari (soti) statul spune asa...fiecare primeste din acesta suma cite 1750000, deci partea fiecaruia e < de 200000.
Calculul in acest caz este 175000*2%*2.

Ma intreb si eu acum, dupa ce am platit (normal) o fi chiar asa corect?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 13:50, 8 Octombrie 2009
Calculul o fi corect, masura aceasta insa este intr-adevar una nedreapta. Acest impozit a fost perceput initial pentru aceia care efectueaza tranzactii imobiliare , atingand insa astfel si persoanele care vand poate o data in viata un imobil. Este de-a dreptul abuziv , si in opinia mea, intrucat m-am lovit persinal de plata acestui impozit, recent, cu deosebirea ca eu am platit cam 80 mil vechi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe tranzactiile imobiliare 2010 ContSters179334 ContSters179334 Cum se determina impozitul pe venitul obtinut din tranzactii imobiliare si potrivit carei reglementari oficiale la zi / 2010 (alta decat Codul fiscal) ... (vezi toată discuția)
Valoare impozit schimb locuinta coldman coldman Cum se impoziteaza venitul obtinut dintr-un schimb de locuinta: casa cu garsoniera, in urma caruia voi primi diferenta de valoare dintre cele doua ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit vanzare imobil roxanika24 roxanika24 Buna ziua, Va supun atentiei o situatie ciudata cu care m-am intalnit zilele acestea: Urmeaza sa vand o garsoniera (21 mp), ocazie cu care m-am interesat la ... (vezi toată discuția)