avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate Nelica

Activitate Nelica

Am initiat un demers judiciar in baza Legii 10/2001 pentru restituirea unui teren nationalizat care este liber si poate fi restituit in natura. Am castigat in prima instanta dar in recurs mi s-a dat o solutie nefavorabila, mi s-a respins actiunea... In baza Legii 165/2013 mai pot face vreo cale de atac avand in vedere ca legea prevede cu prioritate restituirea in natura?
Am avut un proces prin care asociatia mi-a cerut evacuarea (eliberarea) unui mic spatiu din bloc in care mi-am facut o nisa. Procesul s-a finalizat prin ianuarie, dar nu am primit sentinta decat odata cu "somatie " de la executor. Stiu ca niciun vecin nu este interesat de acel spatiu, dar de la asociatie cineva a vrut sa ma sicaneze, asa din motive personale. Am studiat actele, mirandu-ma ca nu mi s-a comunicat hotararea pentru a putea face apel. Am observat ca hotararea nu este semnata decat de grefier, ca nu are semnatura presedintelui ci doar o stampila. Am vreo posibilitate sa mai atac acea hotarare, sau macar sa aman evacuarea pana gasesc unde sa-mi duc lucrurile depositate in nisa?
Am avut un proces prin care asociatia mi-a cerut evacuarea (eliberarea) unui mic spatiu din bloc in care mi-am facut o nisa. Procesul s-a finalizat prin ianuarie, dar nu am primit sentinta decat odata cu "somatie " de la executor. Stiu ca niciun vecin nu este interesat de acel spatiu, dar de la asociatie cineva a vrut sa ma sicaneze, asa din motive personale. Am studiat actele, mirandu-ma ca nu mi s-a comunicat hotararea pentru a putea face apel. Am observat ca hotararea nu este semnata decat de grefier, ca nu are semnatura presedintelui ci doar o stampila. Am vreo posibilitate sa mai atac acea hotarare, sau macar sa aman evacuarea pana gasesc unde sa-mi duc lucrurile depositate in nisa?
Sora mea a cumparat o masina de pe piata de ocazie din Bucuresti. A reinmatriculat-o la Sibiu. Dupa 2 luni este chemata la serv. inmatriculari unde i se cere sa aduca numerele masinii si certificatul de inmatriculare pentru a fi anulate deoarece la Bucuresti s-a constatat ca chitanta taxei de poluare e falsa. Printr-o noua adresa este chemata si i se aduce lacunostinta ca vechiul proprietar nu si-a platit impozitele, cu toate ca pe fisa de inmatriculare primita de la vechiul proprietar exista stampila de la fisc ca nu are datorii la impozite. In momentul radierii masinii de la Bucuresti nimeni nu a verificat actele. Acum este chemata in judecata de serv. inmatriculari Bucuresti impreuna cu fostul proprietar (care nu este de gasit) ptr. chitanta falsa tx de poluare, iar la Sibiu, este presata sa predea numerele si certif. de inmatriculare pentru ca fostul nu a platit impozitele. Sora mea este un cumparator de buna credinta, a urmat toate caile legale ptr a-si inmatricula masina. Ce-i de facut ?
Va rog frumos sa-mi spuneti ce autorizatii sunt necesare ptr infiintarea unei firme de import si distributie medicamente din afara spatiului european. Ce conditii trebuiesc indeplinite!!!!!Va multumesc.
ok, dar ce anume ar putea obtine cat tip s-a desfacut contractul de comun acord. El doreste reintragarea si plata salariilor pana la data comunicarii deciziei, dar mi se pare absurd.
In cazul desfacerii contractului de munca de comun acord, in cat timp trebuie comunicata angajatului decizia de incetare a contractului de munca? In speta, carnetul de munca s-a eliberat angajatului dupa 6 luni dupa multe insistente din partea angajatului iar decizia nu i s-a comunicat niciodata si ameninta ca actioneaza unitatea in judecata. MULTUMESC.
am o problema incredibila. Mama mea este bolnava diagnosticata cu dementa mixta si are gradul II de handicap. Boala este pe fondul consumului de alcool. Problema cea mai mare e ca in preajma ei este o escroaca care profita de ea si ii da de baut, ii ia toti banii, mai mult chiar, incearca sa o determine sa semneze un contract de intretinere. Pentru asta, ii da de baut zilnic, o influenteaza impotriva noastra (eu si fratele meu) asa incat mama doreste cu tot dinadinsul sa intrerupa orice relatie cu noi, eu si fratele meu. Mai mult, "prietena binefacatoare" a mamei a reusit nu stiu prin ce minune sa obtina de la un medic, un certificat medical ca mama e sanatoasa. Tin sa precizez ca mama a fost internata in spitale de psihiatrie, i s-au facut investigatii repetate. Nu stiu cum a putut "prietena" ei sa obtina un astfel de act medical. Am introdus o actiune pentru tutela si punere sub interdictie, dar vad ca dureaza f mult. Exista pericolul ca, pana la finalizarea procesului sa ne trezim cu surprize f mari, ptr ca, in ultimul timp am avut parte numai de probleme. Prietena mamei, si ea o mare consumatoare de alcool i-a furat mamei sume importante de bani, chiar si pensiile, asa incat am fost pusa in situatia sa-mi fac o curatela si sa-i pun pensia pe un card. Prietena, a facut o cerere in numele mamei sa i se retrimita pensia prin posta. Am fost la casa de pensii dar nu mi s-au dat lamuriri in baza carui document (cerere, reclamatie, etc) pensia mamei a fost retrimisa prin posta, pur si simplu "nu s-a gasit cererea". In urma cu cateva luni, am facut o plangere penala ptr ca mamei mele i-a disparut o suma f mare de bani si stim ca banii au fost luati de respectiva prietena. Imi este imposibil sa scap de aceasta persoana si de faptele sale reprobabile, de insultele si acuzele la adresa familiei noastre. Cum as putea sa o oblig sa nu se mai apropie de mama mea, in conditiile in care mama e de-a dreptul indregostita de acea fiinta care ii da de baut si o inseala permanent.
Răspuns la discuția Instiintare de poprire
Da. Poprirea e facuta, am primit adresa la servici, posibil si la banci. Din pacate la AFP nu pot rezolva nimic, am fost trimisa din birou in birou si nu figurez cu niciun debit, doar in biroul executorilor de la admicistratia financiara mi se spune ca figurez cu debit din 2001. Cand am luat autorizatia de PFA am fost nevoita sa fac o declaratie estimativa. La sfarsitul anului am mers si am depus o declaratie ca nu desfasor activitate si nu am ridicat documente: chitantiere, registru de casa si ce mai era pe atunci. Pana in 2007 nu m-a mai deranjat nimeni. Am primit in 2007 o instiintare ca as datora o suma la AF, am crezut ca e o greseala. Apoi am mai primit inca o instiintare si am mers la AF. Nu figuram cu debite si am rugat sa nu mi se mai trimita instiintari. Acum ma trezesc cu poprire. Am facut o contestatie la DGFP, dar dupa cum m-au amenintat executorii, sunt sigura ca nu rezolv nimic. Va rog din suflet sa-mi spuneti: este posibil sa mi se ia impozite ptr. o activitate pe care nu am desfasurat-o doar ptr ca la momentul respectiv am depus o declaratie estimativa de venituri? Eu cred ca cei de la finante acum scormonesc prin dosare prafuite si arunca declaratiile celor care nu au desfasurat activitate si le calculeaza impozit dupa declaratiile estimative de acum 8 ani. La ce instanta se face contestatia la poprire in cazul DGFP? Eu stiu ca dupa 5 ani chiar si impozitele reale se prescriu.
Răspuns la discuția Instiintare de poprire
intrebarea mea este cum se poate obtine un titlu executoriu fara a exista probe. AF nu mi-a trimis niciodata vreo instiintare cu confirmare de primire. Nu am facut nicio declaratie de impunere in ultimii 8 ani, nu am contracte de colaborare. Nu am avut niciodata bani incasati din alte activitati in afara salariului. In ce baza se poate infiinta o astfel de poprire? De unde stie AF unde lucrez, ce conturi am in banci? Eu am doar credite, sa inteleg ca eu nu mai pot sa-mi platesc ratele la credite pana nu dau acesti bani la AF? MULTUMESC