avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate m_m

Activitate m_m

Sunt PFA. Pentru cod caen 4791 pot face livrarea personală a produselor către clienții din orașul meu? Am ales că nu am activitate la sediu și nu dorește nimeni să plătească curier fiind din oraș. In momentul livrării, este suficient să îi înmânez factura și să îmi vireze banii prin internet banking? Nu folosesc casa de marcat.
Răspuns la discuția Contul pentru educatie permanenta
Ordonanta de urgenta nr. 99/2016

Art. 18.

(1) Termenele prevăzute la art. 361 alin. (3) lit. e) şi g) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la data de 1 martie 2017.
Răspuns la discuția Cui cer cheltuieli de judecata?
Da, am deschis proces de intoarcere a executarii. Am termen in februarie
Răspuns la discuția Cui cer cheltuieli de judecata?
Da, in 10 zile. Am trimis o instiintare amiabila la kruk, atasand hotararea definitiva, si mi-au virat banii in cont. Am dat un termen de 15 zile inainte de a apela la executor.
Taxa de timbru a fost folosita in dosarul de contestatie la executare. Nu ma aflu in situatia in care nu am folosit taxa. Am specificat in primele doua fraze. Ma incadrez in art.45 din O.U.G. 80/2013
Buna ziua,

Am castigat contestatia la executare inceputa de kruk, iar in hotarare specifica ca se anuleaza toate actele de executare. Atat. Fara cheltuieli de judecata, pentru ca nu am cerut.

Pe cale separata, in baza art. 45 alin. (1) lit.(f) din O.U.G. nr. 80/2013, am solicitat restituirea taxei de timbru, dupa modelul postat pe portal.just.

S-a admis cererea si s-a dispus restituirea taxei de timbru, fara sa specifice alte detalii. La finalul hotararii apare termen de apel 30 de zile.

Intrebare: Cine sa faca apel ?? si de unde ridic taxa de timbru? kruk? primaria unde am platit taxa?

In alin. (5) din art de mai sus, specifica: Cererea de restituire soluţionată de instanţa de judecată va fi depusă în vederea restituirii la unitatea administrativteritorială la care a fost achitată taxa

Dar pe portal.just , apare la parti: petent-eu, intimat-kruk.
Buna ziua,

Am o hotarare definitiva in care specifica ca obliga intimata la plata ............

Intimata este SECAPITAL SARL, prin KRUK Romania.

Cui trimit o adresa de plata pe cale amiabila (pentru a ocoli executorul)? Lui SECAPITAL? Sau lui KRUK ?
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Desi pare, nu sunt deloc furios pe creditori (mai degraba pe executor, si pe secretara care te manaca inainte sa ajungi la seful ei). Sunt doar stresat ca neavand la cine sa apelez juridic, sper sa nu omit vreo chichiță si sa ma fac de ras.

O ultima intrebare: Dupa ce instiintez executorul de hotarare, este posibil ca acesta sa astepte vreo taxa de timbru sau alt gen, pentru a scoate executarea din cartea funciara? Poate trece un an si tot nu sunt scos de acolo, pentru ca executorul ar mai astepta ceva fara sa ma anunte.

Intreb pentru ca asa am patit in timpul procesului cand am cerut copie dupa dosarul de executare. S-au amanat doua termene de judecata pentru ca nu sosise dosarul de executare, pana m-a intrebat judecatorul daca am platit la executor taxa de xerox.
Peste tot pe internet gasesc doar modele de cereri de executare.

Deci este in regula daca trimit executorului o simpla adresa in care spun: "d-le executor, va inaintez hotararea judecatoreasca in vederea anularii tuturor actelor de executare pe care le-ati inceput in dosarul xxx. Totodata va rog sa faceti demersurile necesare scoaterii din cartea funciara a urmaririi silite"

Putin mai cizelat, dar in esenta este in regula?
Noi actualizari:

3 - Mi s-a spus clar de la judecatorie ca eu trebuie sa trimit hotararea la executor, nu judecatoria. In acest caz, ma puteti ajuta cu un model de cerere catre executor?

5 - Taxa de timbru, este specificat in hotarare, ca trebuie sa o plateasca intimata. Deci in cazul acesta o cer direct intimatei sau apelez la un executor?