avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Activitate euvera

Activitate euvera

Răspuns la discuția Litigiu Asociatie Proprietari
ma intereseaza si pe mine acest subiect. eu vad lucrurile asa:
1.angajarea unui avocat presupune si plata acestuia in avans(de cele mai multe ori). presedintele asociatiei are dreptul sa-l plateasca din fondurile asociatiei (care fonduri ??) fara sa ceara acordul proprietarilor? si fara sa le spuna cat costa avocatul?
2.adunarea generala adopta si modifica bugetul de venituri si cheltuieli deci daca acele cheltuieli nu au fost prevazute atunci trebuie facuta adunare generala pt a le include si a forma un fond de unde se plateste avocatul ca doar nu o sa iau din fondul de rulment sau cel de reparatii.

In concluzie- legal, presedintele poate angaja avocat fara acordul adunarii generale?
In instanta, parata(proprietarul care nu plateste intretinerea) se poate folosi in favoarea sa de faptul ca nu exista o hotarare a adunarii generale ptr angajare avocat?
Răspuns la discuția acordare certificat medico- legal
ulterior am avut si o internare de 2 saptamani intr-o sectie de psihiatrie cu diagnosticul: "reactie acuta la stres", care insa nu a fost luata in considerare de catre IML. Se poate contesta expertiza facuta de catre IML?
eu am fost si cu avocat si tot mi s-a refuzat accesul la documentele din dosar. politistul a spus ca putem sa vedem doar declaratiile pe care le-am dat eu si atat....la parchet, cand am depus o plangere de tergiversare dosar, mi s-a spus, de asemenea, ca nu am dreptul sa vad dosarul pana nu se termina cercetarea.....oare avocatul meu nu stia de art.250?
Răspuns la discuția acordare certificat medico- legal
daca nu a stat in spital deloc este destul de ciudat cum au dat 30 de zile de la medico-legal. eu am fost lovita cu ciocanul in cap de un vecin, am stat in spital 4 zile, si de la medico-legal mi-au dat 5- 6 zile. cred ca e in functie si de ce scrie pe biletul de iesire din spital, si in functie de analize(RMN).
Răspuns la discuția actiune impotriva Asociatiei
pai, din ce am inteles de pe aici nu prea am motive ca sa dau asociatia in judecata.
asa e simplu sa zici: "da asociatia in judecata!!", dar practic se pare ca nu prea se poate.
eu m-am gandit sa nu mai platesc intretinerea intrucat am contestat-o in termen si presedintele nu au vrut sa primeasca contestatia. asa ca, sa ma dea ei pe mine in judecata ca nu am platit intretinerea si apoi in instanta sa arat ca am contestat-o dar intreaga conducere era "lipsa domiciliu", ca listele de intretinere sunt semnate de administrator neatestat, etc.
alta varianta ar fi sa gasesc o solutie ca sa dau asociatia in judecata si sa le cer si daune de cateva sute de mii, ca sa se invete minte si alta data sa respecte legea.
Răspuns la discuția actiune impotriva Asociatiei
Eu am fost si in audienta la Primaria Sector 3 si printre altele mi s-a spus ca "cei carora nu le convine ceea ce se intampla sunt liberi sa plece....".
In instanta trebuie sa dovedesti ca le-ai solicitat sa-ti arate actele. Trimite-le solicitariile cu confirmare de primire pe numele Asociatiei de proprietari.
La mine, acum s-au "desteptat" si nu mai vor sa primeasca nici o scrisoare. Pe plic apare "dest. lipsa" de parca Asociatia poate sa fie lipsa.
Dar si asa, eu am ramas cu banii dati pe confirmari...iar ei refuza in continuare sa arate actele.
Mai nou am auzit ca i-a facut contract de munca administratorului, dar nu prea inteleg cum l-a incadrat daca nu are studii medii, si nici atestat.
Răspuns la discuția actiune impotriva Asociatiei
@elga50
daca aveam rezultatul unei expertize faceam direct plangere penala.
administratorul refuza sa imi arate actele din perioada 2007-2010, desi i le-am cerut in scris, in 2007, 2008, 2009, 2010.
Primaria spune ca nu are cum sa o oblige sa imi arate actele, ptr ca nu e atestata.
Primaria poate insa sa someze Presedintele Asociatiei sa-mi puna actele la dispozitie(asa cum prevede art 10-L230), si sa-l sanctioneze in cazul in care refuza(cf art 56-b).

ca nereguli, eu am gasit: neintroducerea chitantelor fondului de reparatii in registrul de casa. Evidenta lor o tinea intr-o agenda. Problema e ca atunci cand se faceau reparatii unele le scadea din registru de casa, altele din agenda, probabil ca pe altele le scadea din ambele parti....situatia de A-P nu a fost niciodata intocmita... de registru jurnal nu a auzit.... reparatiile se repartizeaza pe beneficiar si sunt adaugate pe lista de plata(nu sunt scazute din fondul de reparatii)..... nu exista facturi pentru reparatii(face un proces verbal de mana cum ca i-a dat lui nea X suma de.....).Problema cea mai grava e ca tot cu proces verbal de mana a reparat terasa blocului(de fapt doar baia de la un apartament) si a platit 12.000 lei.
Răspuns la discuția actiune impotriva Asociatiei
am facut si sesizarea la ITM. Dat fiind faptul ca pe listele de intretinere au crescut salariile cu 500 lei, banuiesc ca administratorul si-a facut contract de munca, dar nu stiu cum(nu se poate angaja ca administrator, cel putin eu asa stiu...). Asta urmeaza sa aflu, daca o sa vrea sa imi arate contractul.
Astazi am fost in audienta la Prefectura(am facut si acolo o sesizare de anul trecut), si mi-a spus ca daca in final Primaria Sector 3 nu vrea sa intervina, sa dau in judecata Asociatia si Primaria.
Răspuns la discuția actiune impotriva Asociatiei
De unde ati scos ideea ca daca asociatia de proprietari este executata silit, locatarii sunt cei care platesc? L230 Art 32-2 "Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de propr. , raspund personal si solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor, pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.La art 33-3".....cenzorul sau cenzorii asociatiei de proprietari raspund personal sau in solidar, in fata legii.......". Concluzia mea este ca nu eu proprietar platesc pentru ca presedintele si cenzorul nu stiu sa aplice legea, ci ei trebuie sa-si asume aceasta responsabilitate, asa cum prevede de altfel si legea.

Motivul, l-am mai precizat pe aici, este nerespectarea art 34-2- "asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice atestate ptr functia de administrator sau....."

Nu inteleg ce vreti sa spuneti ca "nu puteti sa actionati pe cineva in instanta pentru ca nu respecta o lege? Eu stiu ca instantei tocmai acest rol ii revine, sa spuna daca legea s-a aplicat in mod corect sau nu.

in fine...cred ca cel mai bine ne-ar lamuri un avocat, dar se pare ca ei nu trec pe aici...
Răspuns la discuția Administrator fara atestat
aveti perfecta dreptate. evidenta este varza. acesta este si motivul ptr care refuza sa-mi arate actele pe ultimii 5 ani. din pacate, are de partea ei cenzorul care imi spune: "si ce daca nu a inregistrat chitantele in registrul de casa?", vicepresedintele "ales" imi spune ca "e normal sa se repare terasa in acelasi loc o data la 4 ani, ca de, au trecut 4 ani si se mai strica si ea"., nici facurile false nu constituie o problema ptr locatari acestia spunandu-mi ca "reparatia s-a efectuat si care este problema ca factura e falsa?"...

Consider ca in acest caz singura mea solutie este sa dau asociatia in judecata, si sa cer daune de vreo 100.000 lei, poate asa se trezesc si locatarii la realitate.