Am cumparat un telefon de pe Emag, vandut de catre un alt comerciant.
Ulterior am observat ca produsul meu nu pare sa aiba garantie (in contul meu de pe Emag, nu apare pe lista produselor eligibile pentru garantie).
Intrebarea mea este daca chiar este posibil ca un produs electronic nou cumparat sa nu beneficieze de nici o garantie si ca un vanzator de produse electronice sa nu aiba obligatia de a oferi garantie?
Buna ziua,
Am o intrebare referitor la procedeul ce trebuie urmat in cazul unei proprietati unde unul dintre proprietari (mama) inca traieste, iar unul dintre mostenitori (fratele) ar vrea sa achite (in avans, cat timp inca mama traieste) partea din mostenire care revine celui de al doilea mostenitor (sora).
In mod legal, este posibil acest lucru fara ca acest lucru sa fie atacabil ulterior?
Care este procedeul de urmat in acest caz? Nu stiu daca conteaza asta, dar va rog sa aveti in vedere ca proprietarul actual (mama) nu este intr-o stare in care sa aiba raspundere legala ( fiind bolnava alzheimer).
Multumesc,
Szabolcs Ordog
Buna ziua,
Este o firma din Anglia care are deschis birou in Romania (prin intermediul unui SRL) iar contractul de munca este inregistrata in Romania.
Cu toate ca firma pretinde ca se da diurna (cel putin asa numesc ei banii pe care ne ofera pentru deplasarile in tara si strainatate), pentru acesta ei cer justificare iar pentru suma pentru care nu exista justificare (bon), banii trebuie dati inapoi. Stiind ca firma face lucrurile legate de contracte de munca si alte hartii oficiale in mod legal (asa se pare cel putin), cum se poate ca ei nu ofera diurna, cel putin nu diurna legala pentru care nu se cere justificare? Se poate face asa ceva in mod legal (inregistrand acea suma de bani ca bani de protocol de ex) astfel ocolind obligativitatea de a oferi diurna?
Multumesc
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns dar nu-mi este foarte clar din raspuns daca pana la urma firma este obligata sa plateasca diurna (interna sau externa) fara a cere justificarea cheltuielilor sau daca acest lucru este la latitudinea firmei care poate doar sa acorde o suma de bani (fara a acorda diurna propriuzisa) pentru care sa ceara justificare (in forma bonurilor fiscale)?
Multumesc,
Ordog Szabolcs
Buna ziua,
Firma la care lucrez are a politica diferita la acordarea diurnei catre angajati pentru deplasarile in strainatate. Mentionez ca este vorba de o firma din Anglia care are birouri si la noi in tara.
Acesta se intampla in felul urmator: ni se da o anumita suma (cuantumul sumei este undeva la 35 EUR pe zi deci este ok) din care noi trebuie sa acoperim cheltuielile cu mancarea/bautura si transportul. Partea interesanta este ca noi trebuie sa decontam aceste cheltuieli, trebuie sa aducem bonuri pentru fiecare cheltuiala iar pentru suma care nu a fost cheltuita (nu avem bonuri pentru ele) trebuie returnata firmei.
Intrebarea mea este daca aceasta suma (care trebuie decontata de angajati) poate fi considerata ca diurna si daca este perfect legal ca firma sa nu fie obligata sa plateasca diurna propriu-zisa (pentru care nu sa se ceara angajatiilor sa le deconteze)?
Multumesc,
Ordog Szabolcs
Buna!As avea nevoie de un sfat.Am castigat un proces pentru nulitate absoluta titlu de prorietate(terenuri),si obligarea Primariei de a elibera un nou titlu pe numele persoanei indreptatita.Sentinta a ramas definitiva prin nerecurare,dar Primaria nu a inaintat dosarul spre aprobare catre Comisia judeteana.Eu am inaintat o petitie catre Primarie in care am solicitat punerea in aplicare a sentintei in termen legal, totodata i-am avertizat ca ma voi folosi de drepturile mele acordata de legea nr.554,art.24 aliniat 2 si 3.Nu am primit raspuns.Intrebarea mea este :care trebuie sa fie urmatorul pas avind in vedere ca intentionez sa solicit despagubiri pentru intirziere?
Buna ziua.
Bunicul meu (tatal mamei mele) a fost abandonat pe cand el era foarte mic (s-a nascut in 1901) de catre mama lui. Pe tatal lui nu l-a cunoscut niciodata dar asta se presupune sa fi fost un nobil unde mama bunicului lucra ca bucatareasa (stiu ca pare a fi o telenovela dar s-ar putea sa fie adevarat...:D.) Dat fiind diferenta sociala dintre ei, mama bunicului a trebuit sa plece de acolo si a abandonat pe bunicul care niciodata nu l-a mai intalnit nici pe mama lui nici pe presupusul sau tata. Bunicul a murit in 1994. Intrebarea mea este ca copii bunicului meu (printre care si mama mea) ar putea cere mostenirea tatalui bunicului meu in cazul in care s-ar putea dovedi ca chiar el a fost tatal? Nu ar fi ceva foarte usor (exhumare, DNS, etc...) dar ma intereseaza daca exista a posibilitate legala ca in cazul in care s-ar dovedi ca el a fost tatal, copii bunicului, sa se poata bucura de mostenire.
Multumesc,