avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor platit in avans de catre alt mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor platit in avans de catre alt mostenitor

Buna ziua,

Am o intrebare referitor la procedeul ce trebuie urmat in cazul unei proprietati unde unul dintre proprietari (mama) inca traieste, iar unul dintre mostenitori (fratele) ar vrea sa achite (in avans, cat timp inca mama traieste) partea din mostenire care revine celui de al doilea mostenitor (sora).
In mod legal, este posibil acest lucru fara ca acest lucru sa fie atacabil ulterior?
Care este procedeul de urmat in acest caz? Nu stiu daca conteaza asta, dar va rog sa aveti in vedere ca proprietarul actual (mama) nu este intr-o stare in care sa aiba raspundere legala ( fiind bolnava alzheimer).

Multumesc,
Szabolcs Ordog
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:17, 19 Mai 2017
Orice pact asupra unei mosteniri viitoare este strict interzis de lege.
Cat timp mama este in viata, orice act/despagubire/tranzactie/intelegere este lovita de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa parinteasca lalex lalex Buna seara! Mama mea, fiind proprietara unei case doreste sa imi transfere dreptul de proprietate mie(fiul ei) tinand cont ca mai are o fiica,cu care am cazut ... (vezi toată discuția)
Declaratie la notariat, pentru un apartament Mike12 Mike12 Buna Seara. Am o intrebare in legatura cu declaratie la notariat, pentru un apartament: Eu am luat prin donatie de la mama mea, un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)
Despagubire frate Adyvaly2000 Adyvaly2000 Buna ziua..am si eu o intrebare. Daca mama este decedata,tatal traieste,iar eu vreau sa l despagubesc pe fratele meu,ca sa mi ramana mie apartamentul ... (vezi toată discuția)