Firma noastra a incheiat un contract cu [editat de admin: o companie care vinde cupoane pentru reduceri colective] pentru realizarea unei campanii de promovare la nivel national.Factura de servicii emisa de ei are val de 200 lei,iar valoarea voucherelor remise de 500 de lei, de asemenea am primit si o scrisoare de compensare cu aceste sume, iar diferenta de 300 de lei ne-au platit-o prin banca.
Cum inregistrez aceasta scrisoare de compensare?
Am o incasare prin banca -restituire polita de asigurare, suma este in jur de 400 de lei. Cum as putea contabiliza aceasta incasare?
Nu au fost dublate facturile, ar mai fi o pb clientul nu a adus nir-uri, nir-urile le-am facut eu doar la facturile pe care le-am considerat mf, banuiesc ca nu toate facturile de achizitie au fost inreg pe marfa.
Am intampinat urmatoarea problema la o firma: pe luna decembrie, s-au inregistrat facturi de vanzare marfa, atat aferente lunii decembrie, cat si facturi care erau datate cu noiembrie. Dupa descarcarea gestiunii, imi apare un sold negativ la 371,practic s-a vandut mai mult decat s-a cumparat in luna respectiva.
Ideea este ca s-a depus deja bilantul si nu stiu ce se poate face acum?
Sa fac o corectie pe ianuarie sau sa las soldul negativ, oricum nu este in regula.
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Va multumesc pentru promtitudine
Buna seara, va rog sa-mi comunicati pentru tatal meu, daca pentru intocmirea dosarului de iesire la pensie pentru limita de varsta, mai este necesara adeverinta cu ani lucrati in grupe (grupa I si grupa II), avand in vedere ca anii de grupa lucrati pana la data de 1.04.2001 sunt trecuti deja in carnetul de munca.
Va multumesc anticipat!
deci:
1. inreg platii in avans
409=5121 6.532 USD, plata s-a efectuat prin banca
2. primirea facturii de marfa
371=401 6.211,6 USD
3. taxare inversa
4426=4427
4. regularizare avans fz
401=409 6.211,6 USD
Diferenta va ramane in sold la 409, si se va stinge prin emiterea unei alte facturi.
Va multumesc oricum celor implicati in discutie.
Multumesc pentru raspuns,cineva mi-a recomandat sa las 409 cu sold.
O societate a facut o plata externa in avans, in valoare de 6.352 de USD, dupa 6 zile s-a emis si factura de catre fz extern, doar ca valoarea facturii este de 6.211,60 de USD. Am inreg in contab avansul pe 409, in momentul primirii facturii am facut si regularizarea 401 cu 409, dar ce se intampla cu diferenta dintre avansul platit si val facturii? Ma gandeam sa o inreg pe 665-dif de curs valutar, sau sa las un sold in 409?
Poate ma lamureste si pe mine cineva.
Va multumesc pentru raspuns