In urma inspectiei fiscale pe linie de rambursare TVA am primit raportul de inspectie fiscala din care reiese ca am TVA prescris, TVA neacceptat la rambursare si TVA rambursat (este vorba despre un ONG).
Care sunt inregistrarile contabile legat de TVA neacceptat la rambursare si TVA prescris.
Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema legata de locul de veci in care sunt inmormantati bunici din partea mamei. Pe aceste locuri de veci dintr-o zona rurala nu exista documente care sa ateste dreptul de proprietate al mamei asupra acestora.
Acolo sunt inmormantati bunicii mei din partea mamei in anii 1946 si respectiv 1948.
In anii 1994-1995 in unul din locuri a fost inmormantat si fratele bunicului( bunicul dascalului).
Mama a fost singura care a ingrijit acele morminte . Mentionez ca contributia bisericii a platit-o anual.
Preotul din sat a vandut locurile de veci dascalului bisericii, care are grad de rudenie cu mama fiind nepotul fratelui bunicului care este inmormantat acolo.
Am fost si am stat de vorba cu preotul, discutie la care a fost prezent si dascalul.Preotul mi-a spus ca nu stia ca acolo sunt inmormantati bunicii mei, si ca dascalul iar fi spus ca este inmormantat numai bunicul lui.
La finalul discutiei preotul mi-a sugerat sa merg in instanta.
Vin si va intreb cu ce documente as putea sa merg in instanta avand in vedere ca aceste locuri sunt mostenite "din tata in fiu", sau care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez in rezolvarea acestei probleme.
Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema legata de mostenirea de la parinti.
Am fost noua frati la parinti dintre care am mai ramas 3 in viata.Unul dintre frati a solicitat sa facem un act notarial in anul 1995 pentru a se putea ocupa de pamant. Impreuna cu sora mea am fost la notar si am dat declaratie, insa nu mai stiu exact cum am declarat ( imputernicesc pe fratele ori renunt la drepturile noastre asupra pamantului). Mentionez ca succesiunea nu s-a facut dupa moartea parintilor.
In anul 2000 fratele a facut titlu de proprietate doar pe numele lui. In 2012 acesta a decedat.
Sotia si copii acestuia sustin ca noi ceilalti frati nu mai avem dreptul la nicio mostenire deoarece titlul de proprietate este doar pe numele acestuia si ca ele sunt mostenitoare de drept. La telefon nu le putem contacta iar documentul intocmit la notariat nu vor sa mi-l arate. Mentionez ca impozitul cuvenit pentru acest pamant nu a fost platit.
Vin si va intreb: Mai avem dreptul la mostenire, si care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez?
Pot sa le chem in instanta pentru anularea titlului de proprietate intru-cat acesta a fost facut in mod abuziv pe numele fratelui fara sa se dezbata aceasta mostenire si cu ceilalti frati ramasi in viata?
Poate sa vanda pamantul avand titlul de proprietate?
Va multumesc pentru orice fel de raspuns.
Acest lucru l-am facut din noiembrie 2013, insa nici pana in prezent nu am primit raspuns.
Chiar astazi am fost in audienta la casa de pensii a sectorului 4 unde am primit ca raspuns cum ca dosarul este la Comisia de la Casa Nationala de pensii si ca trebuie sa mai asteptam.
Cat, nu se stie.
Ne ramane doar sa asteptam sau putem actiona in instanta Casa de pensii chiar si fara acest raspuns?
Buna ziua.
Motivul asa cum este scris in decizia de pensionare este urmatorul:"Perioada lucrata in gr.II de munca nu a fost valorificata deoarece din adv.nr.4/16.05.2013 nu reiese ca si-a desf. activitatea in conditii de ploi, vant, intemperii conf.H.G. 1223/1990, incadrarea nu este corecta si nu a prezentat fisa postului si date referitoare la locul de munca."
Vin si va intreb si eu la randul meu pe dvs.:
Mai era necesara fisa postului din moment ce era inscris in cartea de munca?
In adeverinta mentionata de cei de la casa de pensii este scris urmatoarele: "În perioada de la 01.11.1980 până la 20.03.1990 a fost încadrată în grupa a II a de muncă în procent de 100% conform înscrierii din carnetul de muncă seria BC nr.0557840.
Temeiul juridic al încadrării în grupa a II a de muncă îl reprezintă prevederile HG 1223/1990; Ordinul Ministrului Muncii şi Ocrotirilor Sociale, al Ministrului Sănătăţii şi al Preşedintelui Comisiei Naţionale pentru Protecţia Muncii nr.50/1990 şi adresa MMPS nr.6900/1990.
Doamna X, în calitate de laborant şi-a desfăşurat activitatea în perioada 01.11.1980-20.03.1990 în cadrul laboratorului de tratare a apei pentru centrala termică din incinta platformei industriale Bragadiru, in aceleasi conditii cu personalul prevazut in HG nr.1223/1990. Activitatea se desfăşura în mediu toxic utilizându-se permanent substanţe periculoase (acizi, săruri minerale, reactivi chimici, etc.)"
Va multumesc pentru atentia pe care o adresati fiecarei intrebari si pentru raspunsul dvs.
Buna ziua.
Va rog sa-mi spune-ti daca pentru valorificarea perioadei lucrata in grupa a II a, inscrisa in cartea de munca inainte de 2001, mai este nevoie de alte documente doveditoare.
Mentionez ca am depus totusi adeverinte care atesta acest lucru, insa cei de la casa teritoriala de pensii a sectorului 4 nu vor sa ia in calcul nici ceea ce este scris in cartea de munca nici adeverintele.
Am fost incadrata in grupa a II a de munca cf.Ordinului 50din1990, anexa 2, pct.117,procent 100%, cu functia de laboranta in cadrul Intreprinderii de prefabricate din Beton Bragadiru.