trandafir2 a scris:
D.p.m.d.v., Decizia Nr.335 din 10 martie 2011, ar fi trebuit sa va avantajeze in sensul ca judecatorii au considerat ca art.257 alin.2) (f) admisibila exceptia de neconstitutionalitate.
Insa, atentie, au redactat dispozitivul astfel:
"sunt neconstituţionale în măsura în care se interpretează că valoarea contribuţiei
minime la fondul de asigurări sociale de sănătate, datorată de persoanele care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din dividende şi dobânzi, venituri din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi alte venituri care se supun impozitului pe venit, nu poate fi mai mică decât cuantumul unui salariu de bază minim brut pe ţară, lunar".
Nu sunt de acord. Decizia CC spune ca nu se poate lua salariul minim brut pe tara ca minim pentru baza sumei de plata. Rezulta ca baza ar trebui sa fie castigul real, adica venitul efectiv incasat din dividende sau dobanzi.
Eu sunt intr-o situatie similara cu d-na, e drept, am de platit o suma mai mica. Dar o sa contest in instanta modul de calcul al sumei de plata pe baza acestei hotarari a CC.
O sfatuiesc si pe d-na sa faca la fel. Nu va fie frica de instanta. Daca stiti legile si daca aveti dreptate, aveti mari sanse sa castigati.
Eu am mai avut un meci cu Radiofuziunea acum cativa ani. M-au dat in judecata sa le platesc taxa. Am ripostat si toti cunoscutii au zis ca-mi pierd vremea. Dar pana la urma am castigat si au ramas baietii cu buzele umflate.