avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Aurelian Baciu

Activitate Aurelian Baciu

Bună ziua,
Pentru situația plăților la fondul de pensii, vă faceți cont aici:
[ link extern ]
E necesar să mergeți la casa județeană pentru crearea contului.
Succes!
Bună dimineața domnule/doamna avocat,

Vă rog să mă ajutați cu un sfat, în legătură cu o acțiune judecătorească deschisă de un vecin.
Fapte:
- în 82, IGO-ul a realizat într-un cămin proprietate comună o instalație de apă care să deservească imobilul nostru;
- în 01, fostul proprietar a delimitat limitele proprietății cu acordul și pe riscul lui, apoi a vândut;
- în 17, actualul proprietar ne dă în judecată pentru a muta instalația, racordurile și apometrul pe pământul nostru, în termen de 30 de zile de la pronunțarea sentinței.
Condiții:
- nu există teren de edificare a unei noi instalații;
- există o scară comună de acces, betonată, unde lucrul cu picamerul poate aduce avarierea casei;
- în prezent, există o rețea radială de apă, subterană față de terenul vecinului.
Încercări de soluționare:
- Întâmpinarea depusă a reliefat că suntem în principiu de acord cu acțiunea, cerem timp rezonabil, nu avem o suprafață mai mare de teren pentru lucrare, că am contactat o firmă care a emis o ofertă de lucrări, dar nu a atins după părerea noastră ulterioară fondul problemei: lucrare imposibil de realizat, foarte scumpă și periculoasă pentru integritatea casei noastre.
- Am încercat să facem o tranzacție cu reclamantul, dar condițiile pe care le impune ni se par de nerealizat.
- Vecinul de la parter nu dorește să spargem scara, pentru că i se distruge/avariază proprietatea, rămânând valabilă o soluție alternativă, deocamdată neidentificată.
- Vecinul reclamant dorește o întâlnire pentru a redacta o tranzacție și a stinge conflictul, promițând că va fi mai omenos cu privire la anumite termene.
- Avocatul care ne-a sfătuit și a depus întâmpinarea și a redactat cererea de servitute+notă de timbraj (nedepusă) nu vrea să vină la întâlnire, spunând că nu mai dorește să continue din motive personale.
Puteți vă rog să ne dați o părere, despre cum putem să procedăm?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
În situația în care cumpărătorul se declară surprins de servituțile forțate ale proprietății cumpărate, deși în contract scrie clar că a cunoscut situația bunului cumpărat în momentul vânzării și dorește acum anularea acelor servituți forțate printr-o acțiune judecătorească, care este cea mai bună cale de apărare, dacă noul branșament este imposibil de realizat, fără a se aduce atingere integrității unei proprietăți? Mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua.
Citind un contract de vânzare cumpărare mai vechi, am remarcat formularea „cu acordul și pe riscul meu”, pe care nu știu exact cum s-o interpretez. Este vânzătorul conștient că nu poate face translația unor drepturi pe care nu le are legal, poate fi tras la răspundere pentru că a creat o situație nedocumentată prin acte? Vă rog, ajutați-mă. Mulțumesc.
Răspuns la discuția Calcul vechime in munca
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Am fost și la Casa de Pensii, unde mi s-au dat adeverințe de vechime, însă nicio situație sintetică a vechimii. Mi s-a spus că ei nu pot da altceva decât acele adeverințe. Trebuie să vorbesc cu un contabil, cu un avocat specializat în dreptul muncii, pentru a avea o situație certificată a vechimii mele?
Răspuns la discuția Calcul vechime in munca
Am și eu o întrebare, dacă puteți să mă ajutați cu o lămurire, o îndreptare către drumul cel bun... Mi-am făcut cont pe site-ul cnpp.ro, pentru a consulta situația vechimii mele în muncă. Acolo reiese că aș avea vechimea de 6 ani. Dintr-un calcul paralel, făcut de un angajator pentru stabilirea sporului de vechime, reiese că aș fi lucrat doar 3 ani (am avut o perioadă cu CIMTP - 6 ore). De unde și cum pot obține un calcul oficial al vechimii mele în muncă, având în vedere că diferența între cele 2 calcule este destul de mare? Mulțumesc pentru răspunsul Dvs.
Îndrăznesc să vă dau o jumătate de răspuns: încercați să vă procurați Statutul asociației de locatari (proprietari). Succes!
@freeelis
Sunt de acord și cu 1 și cu 2.
Făceam referire doar la transparența procedurilor interne, inerente desfășurării activității unei societăți comerciale. În cazul în care procedurile sunt opace, cred că „concedierea pentru neîndeplinirea targetului”, citește „scrie-ți demisia, acum!”, este arbitrară și abuzivă. Ne-afilierea la o organizație sindicală, inexistența unei asemenea organizații sau alegerea în fruntea sindicatului a unor persoane din conducerea societății (conflict de interese) sunt și ele măsuri arbitrare și abuzive. Mă înșel, cumva?
Practica impunerii demisiei este tot mai curentă pe piața muncii. Angajatorii îți fac contract pe 2 săptămâni, prelungire încă 2, încă 2... și tot așa. Dacă fac pe durată nedeterminată, au perioadă de probă de 3 luni. Totuși, mi s-a întâmplat să mi se comunice „amiabil” după 4 luni de la angajarea cu CIM că trebuie să-mi scriu pe loc demisia, pe motivul neîndeplinirii planului de muncă și că firma nu mă mai poate ține în spate. Precizez că criteriile de îndeplinire a planului deși arhicunoscute de toți, nu erau transparente, firma luându-și repetat angajamentul să transparentizeze (!) procesul de validare a situațiilor soluționate. Aici, ce se poate face?
Bună dimineața!
Nu am văzut nimic despre traducerile realizate după copii simple, cu încheierea traducătorului. Știe cineva, ceva?
Mulțumesc pentru răspuns.