va multumesc pentru sfat, lucrez la firma ca agent-sofer, sunt angajat cu carte de munca, ce scriam de contract de comodat este in legatura cu autoutilitara care a fost cumparata de sotul sefei mele si au facut acest act, pentru a putea transporta marfa
In data de 8.07 2015 conduceam o autoutilitara mercedes de 3,5 tone, proprietate a sotului sefei mele cu care este incheiat contract decomodat de inchiriere. Masina era incarcata cu marfa pe care trebuia sa o livrez in aceeasi zi in zalau si satu mare la mai multe magazine. Intre localitatile poarta salajului si romanasi pe directia de mers cluj zalau pe un drum cu vizibilitate peste 2km drum drept fara curbe si marcaj discontinuu dar cu limitare de viteza la 70 km/h, am observat in fata mea un tractor care circula in acelasi sens cu mine si care apropiindu-ma de el am semnalizat si am intrat in depasirea lui findca din fata nu venea nimic. Cand eram la aproximativ 30-40 m pe banda de contrasens am observat ca tractorul isi schimba directia de mers la stanga incercand sa intre pe un drum laturalnic, moment in care eu am franat dar cu toate acestea am intrat in tractor lovind in partea stanga intre roata fata si roata din spate. precizez ca tractorul nu a semnalizat, avea remorca neinregistrata, confectionata artizanal in care se afla si un tanar,iar in cabina in afara soferului mai era un tanar, iar tractorul nu are nici asigurare obligatorie. La masuratori distanta de franare masurata de cei de la politia rutiera a fost de peste 30 m, numai stiu exact,dar nu imi aduc aminte sa fi avut viteza foarte mare, cred ca maxim 90-95 km/h deoarece este imediat la iesirea din localitate si un drum unde frecvent sta echipaj radar.:O Soferul tractorului in urma impactului a fost transportat la spitalul de urgenta zalau deoarece si-a spart capul si ii curgea sange, necesitand cusatura. Imediat dupa impact a declarat ca a vazut dubita dar ca era departe. Precizez ca si eu am fost transportat la upu pentru investigatii dar dupa cateva ore am iesit deoarece nu aveam rani sau alte lovituri, iar soferul tractorului a ramas cred ca 2 zile in spital. Dupa ce am plecat de la upu m-am dus la serviciul rutier din zalau unde am citit procesul verbal care a fost intocmit l-am semnat dupa care mi-a fost retinut permisul de conducere si mi sa eliberat dovada pt 15 zile, precizand ca asa se procedeaza in caz de dosar penal se retine permisul de conducere ambilor soferi ,iar dupa cele 15 zile am fost pt prelungire pt inca 30 zile. Sotul sefei mele vrea sa deschida dosar civil pentru recuperarea prejudiciului.
Vreau un sfat ce trebuie sa fac in acest moment sa astept pana la chemarea mea in instanta sau sa consult un avocat, si care credeti ca sunt sansele mele sa fiu gasit vinovat sau nevinovat pt acest incident.
Va multumesc anticipat
erau martori, dar din pacate el pe moment nu sa gandit ca avem nevoie de un numar de telefon, si sau oferit sal duca cu masina lor la politie, au adus si cutia de prim ajutor de lau sters un pic ca avea sange pe picior, numai ca sotul meu deja a sunat sa vina cineva dupa el.
Sambata 04.08.2012 sotul meu mergand cu motocicleta, a derapat evitand sa intre intr-o masina care iesea cu spatele fara sa se asigure. Are mai multe rani, a fost pansat pe moment a crezut ca totul este bine si nu a chemat salvarea. Persoana care conducea nici nu sa dat jos din masina sa vada cum este, cand a vazut ca sotul meu sa ridicat in picioare a plecat de acolo cu masina. A vorbit sotul meu cu doamna care este sotia sefului de post a zis ca nu la vazut si sa reclame daca vrea la politia rutiera. Sotul meu a venit acasa era pansat de asistenta din localitatea respectiva, si am vazut ranile provocate de acest accident, mainile si picioarele, spatele sunt afectate, nu poate sa-si floseasca mainile si nu poate sa se ridice, duminica seara am sunat la salvare, au venit lau pansat si dus la urgenta unde deja era asteptat de politistii care intrebau care este domnu accidentat de seful de post, au zis ca daca declara cum sa intamplat se face dosar penal pentru ca sa vatamat singur, ei zic ca trebuia sa intre cu motocicleta in masina care era acolo, si daca are martori. Nu inteleg deci trebuie sa lovesti masina din fata ta ca sa fie legal, sa fie accidentat mai rau, sau letal.
Va multumesc pentru raspuns, nu inteleg partea cu codebitor, cand am semnat contractul de creditare nu am garantat cu nimic, si nici sotul meu nu a semnat nimic, avem doar o masina care este cumparata de el, actele sunt pe numele lui, iar unde locuim nu este pe numele nostru, nu este intabulat pe nici unu din noi, iar buletinele ne figureaza pe apartamentul sau mai bine zis fostul apartament al surorii mele, care a vandut acum 4 luni si a plecat din tara. Iar sotul meu are minimum pe economie, as fii platit daca as avea cum, dar nu am de unde, nu mai pot sa lucrez dupa acest accident.
Buna cu o informtie daca ma puteti ajuta. Am un imprumut din 2007 de la o banca, dar in 2008, am avut un accident de masina, in urma careia am ramas cu multe probleme de sanatate. Am inceput sa am probleme financiare si nu am mai putut achita rata, dosarul meu la ajuns la o firma recuperatoare. Am tot platit pana inclusiv decembrie 2011. Dar am ajuns din nou sa nu mai pot achita nici aici. Am fost sunata si somata sa platesc. Va rog spuneti-mi ce pot sa-mi faca, nu am nici un venit, nu am nimic pe numele meu. Sotul meu are minimum pe economie, si am un baietel de 4 ani. Multumesc anticipat
"Din context se subintelege ca doamna a fost pasagera in masina rudelor.Important ar fi ce fel de p.v. a intocmit politia, ce fel de asigurare avea masina(RCA sau CV). "
Nu stiu inca nimic de p.v dar vreau sa cer o copie, iar asigurarea este facuta in italia unde traieste nepoata.
Masina este a nepoatei mele, care lucuieste in Italia, si masina este cumparata tot de acolo. Eu eram pasagerul pe locul din spate, orizontal cu locul soferului. Am inteles ca pot merge la politie si sa schimb declaratia, si la IML, de a lua un certificat. Sper sa reusesc cat mai repede aceste acte si sa rezolv.
Va multumesc ma-ti ajutat foarte mult, sunt deceptionata ca anumite persoane din familie nu se gandesc la toate problemele care au survenit datorita acestui accident, iar cunostinte si oameni care nu ma cunosc, ma-u ajutat ata de mult.
VA DORESC SARBATORI FERICITE
Buna si multumesc de sfaturi. Si imi cer scuze ca nu am dat mai multe detalii, am suferit un traumatism cranio-cerebral ca urmare am avut hemoragie pe nas si urechi, cu fractura de craniu, cu urechea stanga nu mai aud, iar vederea a suferit schimbari, eu purtam ochelari si inainte dar au crescut dioptriile, am avut partea stanga a corpului, destul de tare lovit, coasta rupta, umar lovit rau, dar cel mai rau a fost capul, ca urmare fac tratament din 26.11.2008 .Am stat in spital la neurochirurgie 7 zile, si impreuna cu aceste 7 zile am 90zile concediu, si ar fii trebuit sa ma duc mai departe in comisie pentru pensie de boala, dar aveam sanse sa-mi pierd serviciul, asa ca am ales sa ma intorc la munca, cu toate ca am munca de birou(contabilitate), lucrez incet, inca memoria, gandirea, echilibrul, imi mai dau batai de cap. Dar ma descurc ca nu fortez, si tratamentul de la neuro, orl , ofta, trebuie sa continui inca 3 luni dupa care iarasi alte controale. tratamentele sunt foarte scumpe, si am sperat sa-mi trmita domnisoara sau parintii ei bani, ea lucreaza in Italia, si parintii ei in Spania. Nu vreau ce nu mii se cuvine, asa cum eu am fost corecta si nu am facut rau, si ei la randul lor sa-si faca datoria. Nu eu am condus cu viteza, fumand, si mai si bea cate o gura de cafea, iar la curba aceea urata nu a incetinit si a facut masina titirez. Politistul a zis ca am avut noroc ca ne-am izbit de pom altfel ne dadeam peste cap in panta acea de pe marginea drumului. Eu nu stiam ce sa mai fac, ce ar puta sa o oblige sa-mi plateasca tot ce am cheltuit, si mai am de cheluit, de la orl mii sa spus ca va trebuii implantat un aparat auditiv in ureche care cost 5000 euro, eu nu aud deloc si din cauza asta trebuie acest implant, in exterior nu poate sa ma ajute nici un aparat. Nu am fost nici la medicul legist va zic pana acum cateva saptamani 2-3, nu am gandit prea bine ce am de facut. Am un baietel de 1an si sunt doar eu cu sotul meu, singurul ajutor pe care il am e sora mea, parintii sunt decedati, asa ca pana acum ne-am bizuit doar pe puterile noastre. Trebuie sa ma duc si la medicina legala, si doar proces civil?, sau mai pot sa ma duc inapoi la politie si se poate sa schimb declaratia?
Va multumesc
Buna, am avut un accident rutier in 26.11.2008 in Cluj-Napoca, cu urmare m-am ales cu traumatism cranio-cerebral , fiind in coma 3 zile, 90 zile concediu medical. Persoana care a condus masina este fiica cumnatului meu. La iesirea din spital au venit de la politie si am dat o declaratie, dar atunci eu inca nu eram constienta de tot ce s-a intamplat. Si nu am acuzat-o, si nici nu am cerut despagubiri, stiind ca au sa plateasca toate costurile. Dar m-am inselat, nu au platit nimic, si tratamentul meu continua inca, si probleme de sanatate sunt multe. Oare se mai poate face ceva, se poate schimba declaratia de la politie?.
As vrea sa-mi plateasca tot ce inseamna costuri pentru tratamentele care le-am facut si care mai departe trebuie sa le fac, mai ales operatia de la urechea stanga cu care nu aud deloc.
Va multumesc daca ma-ti putea ajuta cu un sfat.