avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate Georgyyana

Activitate Georgyyana

Răspuns la discuția concediu fara plata 1 an
Buna ziua ,
Ma confrunt cu o problema asemanatoare.Sotul meu a fost angajat la o societate care in luna noiembrie (pe l sfarsitul lunii) a dat o parte din angajati in concediu fara plata (pentru care sotul meu a semnat o hartie in care se specifica faptul ca aces concediu va dura 17 zile). In luna mai 2010 a primit o decizie de concediere din :motive care nu tin de angajat" urmand a primi plata pentru zilele de preaviz (din 19 aprilie 2010 pana in 18 mai 2010) . Problema este ca nici pana in ziua de astazi societatea nu s-a achitat de datoria catre sotul meu mentionand ca nu sunt "bani in conturi". Intrebarea mea este urmatoarea : ce cale legala putem folosi pentru a determina firma respectiva sa isi respecte angajamentele ??

Multumesc pentru raspuns .
Răspuns la discuția pensionare
Buna ziua . Am si eu o intrebare la dumneavoastra si sper sa ma ajutati in gasirea unei solutii rentabile. Tatal meu este pensionat pe caz de boala gradul 1 de invaliditate cu insotitor (sufera de IRC stadiu terminal) si a incercat sa faca un credit bancar . De la agentia bancara i s-a comunicat ca nu poate sa faca respectivul imprumut deoarece banca "nu isi asuma responsabilitatea si riscul acesta" . Nu exista nici o lege pe care sa se sprijine in aceasta problema ? Adica , sa intelegem ca daca face hemodializa inseamna ca nu mai prezinta eligibilitate pentru un credit ? Va rog sa ma indrumati si sa ma sfatuiti in ce directie sa o luam . Multumesc
Răspuns la discuția restante la intretinere
Buna ziua. Cam in aceeasi situatie suntem si noi , o asociatie de locatari , insa , la noi problema este mai delicata . In luna mai 2009 la afisierul scarii ne-am trezit cu demisia administratorului de bloc semnata numai de presedintele asociatiei . Cu o saptamana inaintea datei inscrise pe acea demisie , respectivul administrator nu a mai vrut sa incaseze de la locatari banii pentru apa rece. In momentul de fata avem 4 luni de cand apometrele nu au mai fost citite si din cate am inteles fosta administratie are lipsa de peste 20000 de lei in contabilitate . Chestia este ca suntem vizati pentru debransarea de la apa rece in cursul saptamanii viitoare. Problema este ca in urma cu cateva luni toti locatarii am fost de acord sa dam in judecata regia furnizoare de apa rece pentru o factura emisa de dansii in valoare de 9500 de lei si implicit sa dam in judecata restantierii scarii ( acestia insumeaza aproximativ 10000 de lei datorie la apa rece ). In urma acestor demersuri , fostul administrator nu ne-a mai furnizat date cu privire la demersul actiunilor din instanta ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca aceste demersuri ori nu au fost facute ori au fost sortite esecului . As dori sa ma lamuriti in doua privinte : 1. Ce masuri putem lua impotriva fostului administrator pentru a scapa de datoriile acumulate si de noi , ceilalti locatari care platim la zi ? si 2. In cazul in care se dovedeste in urma unei expertize contabile ca fostul administrator a "bagat mana in sac" ce masuri putem lua impotriva lui si cum ne putem recupera pagubele produse de acesta ?
Răspuns la discuția conducta separata de apa
Nu am gasit dosarul...insa din cate retin eu procesul trebuia sa inceapa pe data de 9 iunie...si noi , locatarii , nu mai stim nimic despre acest lucru de atunci . Din cate stiu legea prevede ca sedintele cu locatarii sa se tina trimestrial , ceea ce inseamna ca noi ar fi trebuit sa avem convocata sedinta pana la aceasta ora ....nu ?? Daca ma insel , va rog sa ma scuzati .
Răspuns la discuția conducta separata de apa
Poate ca nu m-am facut inteleasa....persoanele care si-au facut conducta separata de apa NU AU CONTRACT INDIVIDUAL....si s-au racordat de la un magazin aflat la parterul cladirii...adica proprietarul magazinului le da apa si nu societatea furnizoare....asadar , nu vad unde este legalitatea in aceasta actiune a celor 4 locatari , printre care se afla si administratora blocului . Analizati si apoi raspundeti-mi :)
Răspuns la discuția conducta separata de apa
Interesant subiect..la noi in scara este aproximativ aceeasi situatie , numai ca , noi ca si asociatie de proprietari am actionat in instanta datornicii . Totusi , vreau si eu sa stiu cat de legala este infiintarea unei conducte separate dar nu pentru toti ceilalti proprietari cu plata la zi ...ci numai pentru 4 persoane . Exact , administratorul blocului nostru impreuna cu mama ei , un consilier al asociatiei si un locatar si-au infiintat o conducta separata pentru apa de la un alt locatar care are contract individual cu societatea de apa potabila . Se poate vedea foarte bine conducta la etajul 1 al blocului si ceea ce ne deranjeaza pe noi , ceilalti locatari este faptul ca acest lucru s-a facut fara aprobarea completului administrativ si fara aprobarea proprietarilor . Mai nou , nu mai stim nimic despre cazul care se afla pe rol la Judecatorie privind actionarea in instanta a datornicilor la apa si actiunea depusa in instanta impotriva societatii distribuitoare de apa potabila din oras . Nu este normal ca sa stim si noi ce se intampla cu acele procese tinand cont de faptul ca banii pentru avocat vin din buzunarele noastre ? Eu nu pot sa ma bag in discutiile de la sedintele cu locatarii deoarece nu sunt proprietar ci chirias...deci...nu am nici un drept (asta cu toate ca am contribuit la intocmirea documentelor si adreselor catre toate institutiile competente pentru rezolvarea situatie blocului fara a cere nici un fel de compensatie pentru acest lucru ) .

Va rog sa ma lamuriti si pe mine .

Va multumesc anticipat .
Buna ziua , stiu ca acest subiect nu face referire la discutia pe care dumneavoastra o aveti ca si topic , insa , am o intrebare foarte urgenta . Sunt divortata de 1 an si 6 luni si la pronuntarea sentintei de divort am castigat incredintarea minorului spre crestere si educare iar in urma acestei solutionari s-a hotarat si cuamtumul pensiei alimentare pe care fostul sot trebuie sa o plateasca minorului . La data ultimei infatisari avocata fostului sot a reusit "performanta" de a aduce "dovezi" din care reiesea faptul ca sotul nu era angajat la nicio societate , ceea ce a determinat instanta sa aloce un cuantum de 85 lei lunar . Acum...intrebarea mea este urmatoarea : in cazul meu , fostul sot are contract de munca incheiat cu o firma straina , lucreaza in Spania de aproximativ 3 ani de zile . Acel contract de munca are valabilitate in fata instantei de judeata ? Adica il pot aduce in instanta pentru marirea pensiei alimentare in functie de salariul castigat in strainatate ???

Va rog sa ma ajutati , multumesc anticipat .