avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata 1 an
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata 1 an

Buna ziua , va rog sa-mi spuneti prin ce lege as putea beneficia de acest concediu fara plata pe perioada de un an ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:32, 24 Iunie 2010
Art.54 - Codul muncii
"Contractul individual de munca poate fi suspendat prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale "

Perioada de cfp se stabileste de comun acord cu angajatorul , prin contractele colective de munca sau regulamentele interne .
Buna ziua ,
Ma confrunt cu o problema asemanatoare.Sotul meu a fost angajat la o societate care in luna noiembrie (pe l sfarsitul lunii) a dat o parte din angajati in concediu fara plata (pentru care sotul meu a semnat o hartie in care se specifica faptul ca aces concediu va dura 17 zile). In luna mai 2010 a primit o decizie de concediere din :motive care nu tin de angajat" urmand a primi plata pentru zilele de preaviz (din 19 aprilie 2010 pana in 18 mai 2010) . Problema este ca nici pana in ziua de astazi societatea nu s-a achitat de datoria catre sotul meu mentionand ca nu sunt "bani in conturi". Intrebarea mea este urmatoarea : ce cale legala putem folosi pentru a determina firma respectiva sa isi respecte angajamentele ??

Multumesc pentru raspuns .
Singura solutie este sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz somaj-concediu fara plata Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate considera perioada de preaviz ,concediu fara plata.Astfel,societatea a inmanat salariatului preavizul de concediere in ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca dupa concediul de maternitate gabriela87 gabriela87 pe data de 21 iulie tre sa incep munca si mi sa spus ca mi se redeschide contractul cu preaviz de concediere de 20 de zile si in perioada asta sa stau in ... (vezi toată discuția)
Neacordarea drepturilor anatab anatab Buna seara. Sotul meu se afla in situatia urmatoare: din cauza greutatilor economice, firma la care lucreaza isi restrange activitatea disponibilizand 4 ... (vezi toată discuția)