avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

societatea unde lucrez(contabil),are o angajata care indeplineste conditiile de pensionare.
Problema e ca a lucrat la o societate(Stipo Dorohoi) care acum este in faliment,pana in 2004,dupa care a fost in somaj,dupa somaj s-a angajat la SC -ul la care lucreaza si in prezent.
Unde se adreseaza pentru a obtine adeverintele cu sporul de vechime,grupa de munca,ore de noapte?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:12, 21 Septembrie 2009
1. Se adreseaza lichidatorului judiciar daca acesta are arhiva la el.
2. Daca arhiva a fost depusa la ITM, aceasta va da adeverinta.
multumesc.
Lichidatorul judiciar a indrumatul catre Tribunalul Botosani unde este dosarul de faliment.De aceea as dori foarte mult sa stiu modul cum se poate adresa pentru a intra in posesia adeverintelor doveditoare a stagiului de cotizare?
1. Lichidatorul judiciar nu a raspuns corect. Nu judecatorul da adeverinta. In dosarul de faliment nu se afla actele in baza carora se elibereaza adeverinta.
2. Adresati-va din nou lichidatorului judiciar care este obligat de lege sa dea adeverinta. El administreaza unitatea in timpul procedurii de faliment. Spuneti-i ca il veti da in judecata pe el.
multumesc
Buna ziua . Am si eu o intrebare la dumneavoastra si sper sa ma ajutati in gasirea unei solutii rentabile. Tatal meu este pensionat pe caz de boala gradul 1 de invaliditate cu insotitor (sufera de IRC stadiu terminal) si a incercat sa faca un credit bancar . De la agentia bancara i s-a comunicat ca nu poate sa faca respectivul imprumut deoarece banca "nu isi asuma responsabilitatea si riscul acesta" . Nu exista nici o lege pe care sa se sprijine in aceasta problema ? Adica , sa intelegem ca daca face hemodializa inseamna ca nu mai prezinta eligibilitate pentru un credit ? Va rog sa ma indrumati si sa ma sfatuiti in ce directie sa o luam . Multumesc

Alte discuții în legătură

"recuperare" dovada grupa 2 munca crispus crispus Buna ziua, Tatal meu in varsta de aproape 62 de ani a lucrat in perioada 1980-1997 incadrat in grupa a II-a de munca, dar din pacate acest lucru nu este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! la decizia de pensionare mi s-a atras atentia că ... DianaCiu009 DianaCiu009 Bună ziua! La decizia de pensionare mi s-a atras atentia că o perioadă de 10 ani nu mi se poate lua în considerare deoarece îmi lipsește viza ITM. Am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de stagiu de cotizare la somaj danielarotaru danielarotaru Am lucrat la o firma pana in iulie 2009 de unde am plecat cu acordul ambelor parti .Acum firma este in faliment nu stiu daca s-a terminat procedura de ... (vezi toată discuția)