avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

societatea unde lucrez(contabil),are o angajata care indeplineste conditiile de pensionare.
Problema e ca a lucrat la o societate(Stipo Dorohoi) care acum este in faliment,pana in 2004,dupa care a fost in somaj,dupa somaj s-a angajat la SC -ul la care lucreaza si in prezent.
Unde se adreseaza pentru a obtine adeverintele cu sporul de vechime,grupa de munca,ore de noapte?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:12, 21 Septembrie 2009
1. Mai intai, multa sanatate tatalui dvs.!
2. O banca nu poate fi obligata sa acorde credite unor persoane pe care ea le considera neeligibile, conform regulamentelor ei de creditare.
3. Ati putea sa incercati la CEC, poate au conditii mai putin restrictive sau la orice alta banca poate gasiti una sa accepte.
Mult succes!
Sotul meu prezenta aceeasi problema de sanatate ca si a tatalui dvs. In, general, bancile acorda credite numai pensionarilor la limita de varsta sau celor cu pensie medicala nerevizuibila, dar numai pentru anumite diagnostice.Am intrebat la opt banci, abia a noua ne-a acordat acest credit, tinand seama si de marimea pensiei. Dar conditiile de acordare a creditului au fost foarte costisitoare, iar asigurarea de viata a cuprins doar posibilitatea decesului sau intr-un accident rutier.
Dupa decesul sau, banca m-a obligat sa continui plata creditului, desi eu nu eram nici codebitor, nici nu aveam la acea data un venit cu carte de munca.
@Georgyyana

Ca sa dau un raspuns scurt intrebarii dvs., nu exista niciun act normativ care sa sprijine, prin prevederile sale, beneficiarii de drepturi de pensie in obtinerea de credite.
Sanatate tatalui dvs.!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"recuperare" dovada grupa 2 munca crispus crispus Buna ziua, Tatal meu in varsta de aproape 62 de ani a lucrat in perioada 1980-1997 incadrat in grupa a II-a de munca, dar din pacate acest lucru nu este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! la decizia de pensionare mi s-a atras atentia că ... DianaCiu009 DianaCiu009 Bună ziua! La decizia de pensionare mi s-a atras atentia că o perioadă de 10 ani nu mi se poate lua în considerare deoarece îmi lipsește viza ITM. Am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de stagiu de cotizare la somaj danielarotaru danielarotaru Am lucrat la o firma pana in iulie 2009 de unde am plecat cu acordul ambelor parti .Acum firma este in faliment nu stiu daca s-a terminat procedura de ... (vezi toată discuția)