avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra-maria17

Activitate alexandra-maria17

Multumesc frumos de raspuns,mai astept pareri.
Buna seara,am si eu o intrebare,cum poate verifica o agentie imobiliara daca un client a incheiat o tranzactie fara s-o instiinteze,respectiv sa-i achitate comisionul rezultat din contract,pentru ca din cate stiu eu contractele sunt confidentiale,adica notarii nu au voie sa le faca publice sau sa le puna la dispozitia oricui,iar cei de la cadastru iarasi nu au voie sa elibereze vre-un document.
Multumesc.
Buna ziua,in urma cu 1 luna am semnat un contract de prestari servicii cu o agentie imobiliara,am mers si am vizionat un apartament,dar nu s-a concretizat nimic.Asta a fost singura vizionare cu cei de la agentie.Ulterior am gasit un anunt,am contactat vanzatorul si coincidenta a facut ca respeticul sa fie proprietarul imobilului de la agentie.Mentionez ca cei de la agentie nu ne-au comunicat nici un nr de telefon al proprietarului.
In urma discutiei avute cu proprietarul acesta mi-a spus ca lui i-a expirat contractul cu cei de la agentie.
Intrebarea mea este daca pot cumpara apartamentul fara sa le mai platesc comision.
Multumesc.
Răspuns la discuția constructie pe livada
Multumesc pentru raspuns ,din fericire nu este cazul .
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la cateva nelamuriri.
Doresc sa achizitionez un teren,mai precis o livada,pe care doresc sa-mi construiesc o casa.
In ce conditii se poate face acest lucru?
Ce acte trebuie sa solicit de la vanzator pentru a ma asigura ca nu este nimic dubios.
O alta intrebare este daca s-a eliminat taxa pentru trecerea unui teren dintr-o utlizare in alta-din extravilan in intravilan?Daca nu s-a eliminat taxa care este contravaloarea ei si cat dureaza ca si timp cu aproximatie pana se schimba titulatura terenului?
Va multumesc.
O zi buna!
Buna ziua,
Sunt administratorul unei firme infiintate in 2004,iar in septembrie 2005 i-am suspendat activitatea.De declaratii si alte documente se ocupa un contabil.Eu a trebuit sa plec,iar acum am aflat ca o firma poate avea suspendata activitatea pe o perioada de 3 ani.Din 2006 contabilul nu a mai depus nici o declaratie si nici un act la Administratia Financiara.
As dori sa inchid firma si de aceea va rog daca se poate sa ma ajutati cu sfaturi legate de ce ar trebui sa fac in acest sens si care sunt sanctiunile pentru nedepunerea documentelor.
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri.
O zi buna!
Alina.
Răspuns la discuția Dizolvare SRL cu asociat unic
Lally00 a scris:

Buna seara tuturor. Am si eu o problema: trebuie sa dizolv voluntar un SRL cu asociat unic, fara datorii, fara bunuri si nu stiu ce trebuie sa fac.
Am inteles ca sunt 2 pasi: (1) publicarea in M. Of. a deciziei asociatului unic prin care hotaraste dizolvarea voluntara, (2) radierea ei de la RC.
Insa eu mai trebuie sa numesc un lichidator?
Ma puteti sfatui cum sa procedez si stiti care ar fi taxele?
Va multumesc pentru ca v-ati milostivit de mine ca sa ma ajutati.
O saptamana usoara tuturor.

Buna ziua,
Legat de acest subiect am si eu cateva nelamuriri,daca pot spune asa sunt cam in aceeasi situatie.
Sunt administratorul unei firme infiintate in 2004,iar in septembrie 2005 i-am suspendat activitatea.De declaratii si alte documente se ocupa un contabil.Eu a trebuit sa plec,iar acum am aflat ca o firma poate avea suspendata activitatea pe o perioada de 3 ani.Din 2006 contabilul nu a mai depus nici o declaratie si nici un act la Administratia Financiara.
As dori sa inchid firma si de aceea va rog daca se poate sa ma ajutati cu sfaturi legate de ce ar trebui sa fac in acest sens si care sunt sanctiunile pentru nedepunerea documentelor.
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri.
O zi buna!
Alina.
Răspuns la discuția munca fara salariu
Buna dimineata si multumesc pentru raspuns.
Sotul meu a primit un e-mail oficical de la patronul respectivei societati prin care era anuntat salariul net si restul conditiilor,toate acestea regasindu-se in contractul de munca.
Dar acel contract nu-l are nici macar semnat doar de angajator pentru ca s-a completat in 3 exemplare cate unul pentru fiecare parte urmand ca dupa ce este vizat de ITM sa-i fie inmanat si sotului meu un exemplar.
Daca este vre-un avocat dispus sa apere acest caz va rog sa ma contactati prin mesaj privat sau prin e-mail la adresa alina_albulete@yahoo.com pentru a stabili toate detaliile si pentru a vedea ce se poate face pentru acest caz.
Va multumesc.
O zi buna!
Alina.
Multumesc frumos pentru raspuns;exista documente oficiale ex:facturi,contracte de prestari servicii,facturi care in mod normal trebuiesc inregistrate,dar pe de alta parte exista asa cum am spus si anterior fosti colegi care au parasit societatea precum si alti fosti colegi care inca activeaza in cadrul acelei societati,o parte din ei sunt in aceeasi situatie,fara contract de munca si fara sa-si fi incasat salariul cam din aceeasi perioada.
Vreau sa va intreb daca imi puteti recomanda un avocat care cunoaste dreptul muncii si daca stiti cam care este onorariul .
Din cate stiu eu sunt avocati care percep o taxa si apoi un onorariu in caz de castig.
Taxa este aceeasi sau difera de la un cabinet,avocat la altul?
Va multumesc.
O seara buna!
Multumesc frumos pentru raspuns.
Sotul meu nu mai are acces in firma respectiva,deci nu mai are cum sa ia documente sua copii ale documentelor,dar mai sunt colegi care inca lucreaza tot fara forme legale precum si altii care au plecat fara sa-si recupereze salariul,toti acesti ar putea fi citati ca martori sau chiar ca parti in cazul unui proces.
Oare se poate rezolva daca se face plangere la ITM,apoi la Administratia Financiara,Garda Financiara precum si la Inspectia Muncii?
Stiti cazuri asemanatoare care actionate in instanta au avut castig de cauza?
Cum se achita cheltuielile de judecata intr-un asemenea caz,fiecare parte le achita pe ale ei sau in cazul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile,partea perdanta suporta toate cheltuielile de judecata?
Va multumesc .
O zi buna.