avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate PRUNA CORINA

Activitate PRUNA CORINA

avem o hotarare de consiliu pentru aprobare achizitie -construire garaje ISU.
Imediat s-a prezentat si un proiectant cu un contract si un deviz general anexat de el. suma destinata proiectarii la Cap. 3 al devizului este sub 15.000 euro ,toata lucrarea este de aproape 4 miliarde lei vechi.Se doreste atribuirea directa a lucrarii de proiectare ,dar as dori sa stiu daca este in regula sa semnam pur si simplu un contract adus de proiectant ,iar suma mi se pare "umflata".Cum trebuie sa procedam in acest caz?
As dori sa aflu care este corespondentul art. 379 al. 3 din vechiul Cod pr. civ. cu noul cod pr. civ.
Răspuns la discuția Promovare in grad principal
Multumesc Kyandra pentru interventie!
Initial ma hotarasem sa nu-i mai raspund colegului dvs mihai calines ,deja discutia noastra era depasita ,iar eu nu am avut niciodata intentie prin intrebarea mea sa jignesc pe cineva si mai ales pe dansul care mi-a mai raspuns si la alte intrebari puse pe forum si chiar am apreciat sfaturile dansului.Ca o lamurire totusi... de unde s-a inteles faptul ca eu nu am dat concurs pe acel post contractual ,ci pur si simplu mi s-a oferit ca o recompensa ?
Multumesc de asemenea si lui Tanjiani si colegei mele consiler pentru participarea lor la discutie.Nu acelasi lucru pot face pentru m.c. care continua sa fie ironic.
Răspuns la discuția Promovare in grad principal
la angajarea in primarie in 2007 aveam deja vechime de 1 an si jumatate la alta societate si am dat concurs direct pe gradul asist. 3.La 1 an, in 2008 ANFP-ul mi-a anulat concursul ,pe motiv ca angajatorul nu a dat anuntul concursului intr-un ziar local ,cf. H.1209.Ca o recunoastere a greselii facute ,mi s-a creat un post de cons. jur. gradul IV CONTRACTUAL ,pentru ca era mai simpla procedura si pana s-a terminat procesul cu ANFP -ul eu eram deja angajata pe cons j.gradul IV.Ca sa fiu " recunoscatoare " desi era vina primariei , a trebuit sa fiu " cuminte",deci nici nu se punea problema de instanta ,nu aveam vechime ,locuri de munca in orasul nostru nu erau...de-abia am obtinut o promovare in 2009 din gr. 4 in gr. 3,Fiind la inceput in acea institutie ,nu am avut curaj sa -l infrunt pe primar,tocmai ce daduse afara secretarul orasului cu ajutorul comisiei de disciplina si al instantei.Ce ma doare cel mai mult este faptul ca fata de la resurse ,mi-a solicitat transformarea fara sa-mi spuna ,si cei de la anfp au avizat pentru gr. asist.1.Daca mi se spunea ,o rugam sa mai astepte 3 luni ,pana cand faceam 5 ani vechime si mi se transforma in princip.si nu mai aveam acum probleme.Acum trebuie sa mai stau inca 2 ani pe asistent ,pe un salariu de mizerie de 7 mil.Eu ma gandeam daca pot acum da institutia in judecata ,invocand tot ce v-am scris mai sus si faptul ca ea era obligata ,cf. Lg. 188 sa faca transformarea ,si sa solicit obligarea institutiei sa -mi organizeze examen de grad conform vechimii pe care o am in prezent.Ce ziceti ?
am vechime de 5 ani si 7 luni pe functia de cons. juridic .Un an am fost pe functie publica ,grad asistent, doi ani pe functie contractuala,din 2010 din nou pe functie publica ,prin transformare in august 2010 ,cf. art. 111 Lg. 188. Neavand 5 ani la acel moment ,gradul pe care am fost trecuta a fost tot de asistent. Acum ,in 2011 ,desi am vechime de grad princip. nu poate sa imi organizeze examen de trecere pe grad princip. ,pentru ca trebuie sa stau pe gradul asist.trei ani de zile .Peste 2 ani ,eu voi avea aprox. 8 ani vechime (de grad superior) si eu atunci voi trece doar pe principal. Mi se pare nedrept ,sa pierd niste ani vechime stand practic pe loc ,din vina comp. resurse umane . Ce sfat puteti sa-mi dati .pot chema in judecata institutia solicitand trecerea mea pe gradul principal conform vechimii mele in functie,invocan vina institutiei Institutia era obligata inca din 2008 sa-mi transforme postul in fuctie publica ,dar in 2009,mi s-a facut promovare din gradul IV in gradul III .contractual .Ce ma sfatuiti?
Multumesc mult ,Freeelis!
ma gandesc la art. 322 pct.1 ptr. ca am in dispozitiv obligatia de a o angaja pe postul anterior ,de a-i plati salariile din urma desi ea a primit somaj ,de a-i opera in cartea de munca.Putem sa-i dam banii ,sa-i operam in carte dar nu putem sa o reincadram pe acelasi post ,ptr. ca nu mai avem postul ei.Au fost 5 posturi de casier ,s-a redus prin concurs unul (al ei)si acum mai sunt 4 posturi ocupate de ani buni de aceleasi persoane.,deci nu putem sa ducem hotararea la indeplinire ,decat in parte.In alt punct nu cred ca ma incadrez.
Revenind la discutia dvs. in legatura cu termenele , ma incadrez in termen pe 11.04.2011?
Avem o hotarare def.si executorie.litigiu de munca unde in dispozitiv suntem obligati la reincadrarea persoanei pe vechiul post(care acum nu mai exista in
organigrama ,fiind redus prin aplicarea OUG.63/2010) Am depus recurs dar se pare ca am depasit termenul de 10 zile si recursul nostru va fi sigur respins ca fiind tardiv
( inca nu s-au citat partile ,dar este ca si sigur depasit cu o zi ).Avocatul nostru ne spune ca putem face cerere de revizuire acum a primei hotarari de la Tribunal chiar daca am depus si recursul.Ma intereseaza exact ultima zi de depunere a cererii de revizuire ,data comunicarii hot.def.si exec.fiind 11.03.2011(data postei)Mai suntem in termen,sau a expirat si termenul de o luna?Mai exista o parere,cum ca acest termen de o luna se calculeaza de la data cand hotararea va deveni si irevocabila(adica atunci cand va fi declarat recursul tardiv ,numaram 30 sau 31 de zile si si in acest termen depunem cererea de revizuire?am dubii)
MULTUMESC MULT !
va rog mult freeelis, am in fata un raspuns al dvs din ian. 2011,cand sfatuiti pe cineva in legatura cu o speta asemanatoare"si spuneti "o hotarare de reintegrare pe un post desfiintat nu se va putea realiza decat scriptic si va fi urmata de o noua procedura a concedierii pe temeiul art. 65 din Codul muncii".Ma intereseaza cum trebuie exact sa procedeze colega de la R.U.ca sa terminam cu aceasta hotarare judecatoreasca