avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Activitate Anonim_00

Activitate Anonim_00

Va multumesc.
Buna seara,
Sunt in urmatoarea situatie: am lovit usor alta masina, deci sunt soferul vinovat. Am completat amandoi formularul de constatare amiabila .Domnul pagubit isi repara masina pe CASCO cu regres pe RCA-ul meu, eu imi repar masina din propriul buzunar. Am sunat la asiguratorul meu, le-am explicat situatia in dorinta de a ma programa pentru a le lasa formularul de constatare amiabila si a obtine autorizatia de reparatie ca mai apoi sa pot merge la service insa cei de acolo mi-au zis ca nu e cazul sa procedez asa. Ei nu imi elibereaza nicio autorizatie, nu e nevoie sa fac niciun drum pana la ei, sa merg direct la service cu formularul de constatare amiabila caci acesta tine loc de autorizatie de reparatie in acest caz.
In acest moment sunt putin derutat. Nu am mai fost implicat pana acum in evenimente rutiere din vina mea si deci nu prea stiu cum se procedeaza de aceea apelez la dvs. pentru a ma lamuri. Eu n-am auzit pe nimeni sa isi repare masina pe baza formularului de constatare amiabila si atat. E adevarat ca nici n-am incercat inca sa merg la service pentru a afla si parerea celor de acolo, daca accepta asa ceva.
Prin urmare, in aceasta situatie formularul de constatare amiabila tine loc de autorizatie de reparatie?
Răspuns la discuția Vanzare mostenire
Imi cer scuze pentru exprimarea inexacta, nu prea le am cu limbajul juridic.
Mosterirea s-a dezbatut, s-au emis certificate de mostenitor, bunul mostenit a intrat in patrimoniul mostenitorilor. Abia cand am gasit si cumparator, unul din mostenitori s-a gandit sa ne anunte ca el are niste datorii imense catre stat.
Inteleg ca in aceasta situatie nu prea am ce face decat sa deschid un proces. Va multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Vanzare mostenire
trandafir2 a scris:


De la caz la caz, se pot face mai multe, una din solutii este sa renunte la mostenire, sau sa accepte si sa plateasca, sau sa vanda si el mostenirea fara efectuarea partajului aceluiasi cumparator gasit de dvs. Sigur ca da, solutii sunt multe.



Va multumesc pentru raspuns insa sunt putin in ceata.
Pentru vanzare ni s-a cerut fiecarui mostenitor certificat de atestare fiscala din care sa reiasa ca fiecare din acestia nu au datorii. Din ce am inteles de la notar nu putem face act de vanzare-cumparare fara aceste certificate care sa ateste ca nu avem datorii. Tot acesta din urma ne-a spus ca mostenitorul cu datorii nu mai poate renunta in acest moment la partea sa. Ar fi putut face asta inaintea intocmirii certificatul de mostenitor. De asemenea nu poate dona/vinde partea sa catre rude/prieteni tocmai din pricina datoriilor.

Răspuns la discuția Vanzare mostenire
Redeschid acest subiect caci ma confrunt cu o alte problema. Am reusit sa fac pace cat de cat cu ceilalti mostenitori insa unul dintre ei are niste datorii imense la taxe si impozite locale. Deci practic nu-si poate vinde partea.
Ce solutie ar exista intr-o astfel de situatie? Se poate face si altceva decat deschiderea unui proces de iesire din indiviziune?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Ma regasesc in urmatoarea situatie: detin 75 % dintr-o mostenire, bun imobil. Restul de 25 % revin altor catorva persoane. Niciuna din acestea nu se foloseste de bunurile cuprinse in certificatul de mostenitor. Eu doresc sa vand aceasta mostenire insa o parte din celelalte persoane refuza din anumite motive nu tocmai bine intemeiate.
Ce pot face in aceasta situatie? Pot "forta" cumva vanzarea avand in vedere ca detin majoritatea?

Va multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspuns.
Doar de curiozitate, cum va fi formulata declaratia in cazul meu? Din ce am auzit, posibil sa ma insel, banca accepta doar formulari de genul : "fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m2".
Buna ziua,
As dori sa accesez un credit imobiliar prin programul Prima Casa, sunt necasatorit insa detin:
1. cota parte 3/8 dintr-un apartament cu o suprafata totala sub 50 mp dobandita prin certificat de mostenitor.
2. cota parte 1/2 din 3/4, adica 3/8 dintr-un imobil compus din: teren cu o suprafata de peste 400 mp si o casa cu o suprafata de aproximativ 80 mp dobandita prin certificat de mostenitor.

Intrebarea mea este: detinand aceste cote din aceste proprietati sunt eligibil?
Va multumesc anticipat.
Se da urmatoarea situatie: Sotii A si B sunt coproprietari (1/2 fiecare) ai unui apartament. Sotul B trece in nefiinta, ca urmare sotul A detine acum 5/8 iar 3/8 apartin mostenitoarei de gradul unul al sotilor. Sotul A se recasatoreste ulterior, cu C, sa spunem. In cazul unui divort intre A si C, ce drepturi are C asupra partii 5/8 din apartament? Dar in cazul decesului sotului A? Mentionez ca nu a existat certificat prenuptial.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Adresare injurii ?
Nu eram sigur daca e amendabila ultima propozitie a biletelului. M-a lamurit lucian huzum. Multumesc mult. Astept sa fiu chemat la sectie pt explicatii:D:P