avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie teoretica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie teoretica

Se da urmatoarea situatie: Sotii A si B sunt coproprietari (1/2 fiecare) ai unui apartament. Sotul B trece in nefiinta, ca urmare sotul A detine acum 5/8 iar 3/8 apartin mostenitoarei de gradul unul al sotilor. Sotul A se recasatoreste ulterior, cu C, sa spunem. In cazul unui divort intre A si C, ce drepturi are C asupra partii 5/8 din apartament? Dar in cazul decesului sotului A? Mentionez ca nu a existat certificat prenuptial.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:22, 24 Octombrie 2013
In cazul unui divort isi ia bagajele si pleaca , eventual are un drept de creanta daca a adus imbunatatiri imobilului. In cazul unui deces al sotiei, Sotul are drept la 1/4 din 5/8 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumpãrat înaintea cãsãtoriei - obiect de partaj? idsix idsix Am o locuinţă în proprietate, achitată integral si intenţionez să mă căsătoresc. Întrebări: 1. În cazulunui divort, locuinţa - proprietatea mea, ... (vezi toată discuția)
Drepturile actualei sotii rodica anca rodica anca Tatal are cota 5/8,fiul acestuia are cota 3/8 dintr-un apartament mostenire de la sotia decedata.Ulterior tatal se casatoreste.Dupa 20 de ani de casatorie, ce ... (vezi toată discuția)
Intrebare marianneculai marianneculai dupa cat timp de la casatorie am drepturi depline cu sotia mea>...mentionez ca suntem casatoriti de 5 ani,ea avand apartament si casa la data casatoriei (vezi toată discuția)