avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile actualei sotii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile actualei sotii

Tatal are cota 5/8,fiul acestuia are cota 3/8 dintr-un apartament mostenire de la sotia decedata.Ulterior tatal se casatoreste.Dupa 20 de ani de casatorie, ce drept are actuala sotie al tatalui?
Buna seara,
Fiind vorba de bun propriu al tatalui, sotia va primi 1/4 din cota tatalui adica 5/32 din total in caz de deces a tatalui.
In caz de divort sotia actuala primeste doar cota de 50% din valoarea imbunatatirilor aduse.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Actuala soție a tatălui poate avea drepturi în măsura în care și-a adus aportul la sporirea valorii imobilului. Altfel, cum cota -parte din imobil care aparține tatălui are regimul unui bun propriu al acestuia, dobândit anterior căsătoriei, actualei soții nu-i revine și un drept de proprietate alături de soț. Aceasta va avea însă dreptul la moștenire, în situația în care soțul va deceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun propriu piticut86 piticut86 Buna ziua.Am un imobil mostenit,bun propriu daca nu-mi aleg regimul juridic al bunului propriu si ma casatoresc la divort sotul ar avea vre-un drept asupra lui ... (vezi toată discuția)
Cum te asiguri inainte de casatorie condrea2009 condrea2009 Buna ziua,as dori sa aflu si parerea d-voastra intr-o problema.Intentionez sa ma casatoresc.Eu detin o casa proprietate care nu este finisata pe ... (vezi toată discuția)
Sot supravietuitor mostenire julyet julyet Buna ziua, Va solicit sfatul legat de urmatoarea situatie:sotia ramane vaduva pe neasteptate(accident sot),apartamentul unde locuieste este dobandit de sot ... (vezi toată discuția)