Buna seara,
Sunt in urmatoarea situatie: am lovit usor alta masina, deci sunt soferul vinovat. Am completat amandoi formularul de constatare amiabila .Domnul pagubit isi repara masina pe CASCO cu regres pe RCA-ul meu, eu imi repar masina din propriul buzunar. Am sunat la asiguratorul meu, le-am explicat situatia in dorinta de a ma programa pentru a le lasa formularul de constatare amiabila si a obtine autorizatia de reparatie ca mai apoi sa pot merge la service insa cei de acolo mi-au zis ca nu e cazul sa procedez asa. Ei nu imi elibereaza nicio autorizatie, nu e nevoie sa fac niciun drum pana la ei, sa merg direct la service cu formularul de constatare amiabila caci acesta tine loc de autorizatie de reparatie in acest caz.
In acest moment sunt putin derutat. Nu am mai fost implicat pana acum in evenimente rutiere din vina mea si deci nu prea stiu cum se procedeaza de aceea apelez la dvs. pentru a ma lamuri. Eu n-am auzit pe nimeni sa isi repare masina pe baza formularului de constatare amiabila si atat. E adevarat ca nici n-am incercat inca sa merg la service pentru a afla si parerea celor de acolo, daca accepta asa ceva.
Prin urmare, in aceasta situatie formularul de constatare amiabila tine loc de autorizatie de reparatie?