avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate maseax

Activitate maseax

patrascu razvan a scris:

La Parchet.

Dosarul meu este inca la politie! La dosar nu exista nici o hartie semnata de mine; nici o declaratie; eu nu am semnat nimic ! mi-au spus ca o sa ma sune sa vin sa dau declaratii !
Pot solicita parchetului sa-mi prelungeasca dovada?

Va multumesc !
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mergetinazi si cereti prelungirea.

Unde trebuie sa ma prezint? La politie la biroul rutier ?
Am fost prins de un echipaj de politie circuland cu numere rosii expirate (de 3 zile)! Mi-a fost adus la cunostinta ca am savarsit o infractiune, mi-a fost retinut permisul de conducere, mi-a fost eliberata dovada cu drept de circulatie 15 zile.
Maine imi expira dovada! De pe 03.11.2014 si pana in prezent nu m-a sunat nimeni sa dau declaratii (am inteles ca asa trebuie sa se procedeze pentru intocmirea dosarului de urmarire penala) exista vreo posibilitate in care pot solicita prelungirea dreptului de circulatie pana la finalizarea dosarului ? Lucrez ca sofer si nu as vrea sa-mi depun maine demisia !

Va multumesc !
Răspuns la discuția Tamponare - nerecunoastere vina!
cioan a scris:

Pentru neacordarea prioritatii amenda si suspendarea dreptului de conducere autovehicule pe drumurile publice. Pentru marturie mincinoasa puteti depune o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria la care este arondat locul evenimentului rutier.

nu ar trebui sa se sesizeze agentul constatator? acesta stie de existenta ambelor dovezi de reparatie si cunoaste ambelw variante! inca nu s'a hotarat care din noi are dreptatesi care minte!

va multumesc!

edit: la partea cu marturie mincinoasa ma refer!
Luni am fost tamponat usor de un auto intr`un sens giratoriu, respectivul nu a oprit, nu am reusit sal prind din urma si l-am pierdut prin trafic, dar i-am retinut numar auto si model de masina. Am fost direct la politie, am completat o hartie (aia standard cu desen pe spate) mi-a fost eliberata dovada de reparatie. Astazi (vineri) la 19:00 sunt chemat la politie, ca l-a chemat si pe proprietarul cu auto respectiv. Ajung la politie, vine respectivul... ma face cu ou si otet ca el e mare sofer si e satul de dintrastia ca mine care loveste masini in parcare ... etc... si aflu intre timp ca :
- Tipul cu auto care m-a lovit a declarat tot luni la politie (eu la judet; el la municipiu) la 2 ore jumate dupa mine ca i-a fost lovita masina in parcare; avand exact daunele specificate de mine!
Din discutiile care au fost de fata cu agentul reiesea ca: Nu ne-am vazut niciodata; nu ma cunoaste nu-l cunosc; nu a avut nici un conflict cu nimeni in ziua respectiva; Eu i-am avariat lui masina in parcare.
Dupa ce acesta a intrat cu agentul intr-un birou pentru interogatoriu treburile s-au schimbat:
- Ia scazut papagalul; cu toate ca ma facuse de tot rasul cu o ora mai devreme de fata cu politaiul acesta a zis ca el nu a fost atent (politaiul)
- Respectivul a avut un mic conflict cu un alt sofer pe varianta orasului, dar nu a retinut masina
- Urmeaza sa duc si eu martorul care il aveam cu mine in masina la interogatoriu ...

La prima vedere cand a vazut politaiul masinile a spus clar ca eu nu am cum sa fiu vinovat ( el are o laterala zgariata; eu am colt bara stanga spate zgaria in spre spatele masinii; coltul barii pe lateral este intact ); dar dupa ce a discutat cu respectivul intre 4 ochi s-a schimbat mult atitudinea lui !

Acum pe mine ma intereseaza ce sanctiuni ii trebuiesc aplicate celui care m-a tamponat? (are relatii si nu stiu de ce militianul nu o sai faca nimic)
Cum ar trebui el sanctionat pentru declaratii mincinoase? (daca legea prevede asa ceva)
Daca nu este sanctionat carei institutii ar trebui sa ma adresez ?

Va multumesc!
Va doresc Sarbatori Fericite si tot ce va dorit alaturi de cei dragi!
Răspuns la discuția taxa de poluare auto 2012
Prima inmatriculare a masinii este pe 23.01.2004 deci DA!
up!
tavi_gg a scris:

Am avut permisul de conducere suspendat dar nu pt. cumul de puncte de penalizare ci pt. neprezentarea in termen de 24 de ore pt. a anunta un eveniment.
Acum asi vrea sa stiu daca puntele care le aveam inainte de suspendare au fost anulate sau nu; in legislatie nu e clar, spune ca se anuleaza dar nu sprecifica daca in urma suspendarii pt. cumul de puncte sau din orice alt motiv.
Si inca o problema: in regulament spune ca daca, dupa suspendare, in urmatoarele 12 luni cumulezi iar 15 puncte ti se suspenda din nou permisul pt. 60 de zile. Dar cum poti cumula 15 puncte in 12 luni daca ele sunt valabile doar 6 luni?; si inca o data intreb, toata treaba asta cu punctele si perioadele sunt valabile si pt. mine care am avut permisul suspendat NU pt. cumul de puncte??

Vamultumesc si astept raspuns.

Daca va suspenda din nou permisul in 12 luni (dupa ce v-a fost restituit) pentru acumularea a 15 puncte ( poti sa iei 10 puncte intr-o zi) Veti mai primi bonus inca 30 de zile.
emanuellen a scris:

Imi pare rau,dar daca nu va schimbati atitudinea multe nopti o sa va petreceti pe acest sait,dar se poate si mai rau..si altii traiesc din asta..macar acum ai putea sa zici:am gresit#-o

Cine eu ?

Eu recunosc ca am gresit
si ma dau zilnic cu capul de pereti.#-o Iar cand nu sunt la servici caut pe toate site`urile si pe toate forum`urile o modalitate de a "indrepta" greseala. Am rate pe cap si nu pot sa renunt la servici. Un loc asa bun de munca cum il am acum sigur nu mai gasesc. Am destu prieteni care isi cauta de munca si parca nu as vrea sa ajung si eu ca ei.

On topic:
Mai nou. Am inteles de la un prieten ca daca contest PV`ul si pierd procesul scad cam mult sasele sa-mi aprobe comandantul "Cererea" de reintrare in posesie a permisul la 30 de zile; dupa ce sustin examenul de redobandire a permisului de conducere.

Si mai aveam o intrebare ( de fapt eu sunt plin de intrebari tot timpul ) Care comandant trebuie sa-mi accepte cererea de "scurtare a pedepsei"? Cel din prahova (unde mi-a fost retinut permisul) sau cel din vrancea (unde a fost emis permisul de conducere ) ?

Va multumesc anticipat !!

Si Caut Avocat Din Prahova.
2007_rozi a scris:

Procesul verbal a fost scris si ati refuzat sa-l semnati .... sau nu a fost intocmit?
In cazul in care a fost deja scris si nu l-ati semnat acesta trebuie sa va soseasca in maxin 30 de zile de la data intocmirii, astfel solicitati anularea acestuia pe motiv ca nu vi s-a inmanat procesul verbal in termen de 30 de zile de la data intocmirii acestuia asa cum prevede OG 2 /2001.

Mi-a fost retinut permisul pe loc pentru depasirea limitei de viteza cu 69 km/h. Nu am semnat si nici nu am scris nimic pe PV si de aceea nu mi-a fost data nici o copie a procesului verbal urmand ca acesta sa vina acasa intr-un termen necunoscut. Am primit dovada cu drept de circulatie 15 zile (13 aprilie - 08 mai)

Daca pana pe 08 mai cand imi expira dovada nu soseste acasa copia PV`ului:
- pot solicita prelungirea dovezii pana la sosirea PV`ului pe motivul ca doresc sa contest PV`ul?
- pot solicita o copie a procesului verbal la IPJ Prahova (in judetul prahova am savarsit "contraventia") ?

Procesul verbal a fost scris in fata mea de un Agent "Constatator" dar nu de agentul care m-a "fotografia si inregistrat" ( am inteles ca doar agentul care constata ma poate opri si sanctiona )
Cele 30 de zile din citat sun zile lucratoare sau calendaristice?

Aveti idee cam cat m-ar costa un avocat sa ma reprezinte in tribunal ? Aproximativ. (daca nu se poate discuta pe forum va rog sa-mi dati un mail maseax[at]gmail[punct]com . Va multumesc

Va multumsc pentru raspunsuri !