avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate amaria72

Activitate amaria72

Buna ziua! In anul 2018 am avut un dosar de executare silita. L-am atacat in instanta sub motivul ca suma solicitata era prea mare. Este vorba de Orange. Aveam facturi neachitate de 900 lei..iar suma solicitata pentru achitare era de 4990 lei. Deoarece nu am stiut sa ma reprezint corect,am pierdut procesul si acum sunt executata silit pentru o suma mai mare...adica de 6074 lei. Creditorul actual..nu mai este Orange ci o firma INTRUM DEBT FINANCE AG... care presupun ca a cumparat creditul de la Orange. In aceasta situatie ,acum,cand deja am pusa poprire pe venituri si conturi,mai pot invoca RETRACTUL LITIGIOS si sa chem in judecata acesta firma? Am vreo sansa de reusita,,macar sa reduc suma?
Va multumesc!
Va multumesc pentru explicatiile oferite. La declaratii,politistul mi-a zis ca voi lua amenda pentru lipsa RCA, si imi va fi suspendat permisul pentru 30 zile. La cine e vinovat...???!! vom vedea,caci mi s-a comunicat ca dpdv al conduitei preventive, doamna cealalta este vinovata deoarece conducea cu viteza si nu a avut timp sa franeze. ,dar dpdv legal eu as fi vinovata ca nu am acordat prioritare de dreapta la schimbarea directiei de mers. Nu prea sunt lamurita cum ar fi trebuit sa anticipez ca va veni o masina pe banda doi,din spatele primei masini ,va depasi masina din fata (care vira la stanga),,trecand de pe banda doi pe banda unu,si va intra cu toata forta in mine. . Dar daca asa va hotara domnul politist....ce mai pot face?! :((
Asta e! Greseala mea ca nu am avut RCA valabil!
Va multumesc! Talonul si placutele pentru ce perioada mi se vor retrage? Si permisul? va fi suspendat definitiv?
Buna seara!
Am avut un accident fara victime intr-o intersectie semaforizata. Eu semnalizasem schimbarea directiei de mers la stanga,si dupa asigurare,am virat. Din sens opus,prima masina ,pe banda doi,a semnalizat si ea schimbarea directiei de mers la stanga. Pe prima banda ,a sensului opus nu era nici o masina. La culoarea verde,am pus masina in miscare. Din spatele masini (sens opus) ,de pe banda doi,a tasnit o alta masina,a depasit-o pe aceasta pe banda unu,si fara frane,a intrat direct in mine.
Recunosc,eu aveam expirata asigurarea de 10 zile.
Am coborat amandoua soferitele,iar doamna a inceput sa ma insulte. Stiind ca nu am asigurare,am fost cu gura mica,dar am refuzat sa ii dau asigurarea pe care mi-a cerut-o in prima faza. Masina mea nu a mai putut pleca de pe loc,trebuind transportata cu platforma,masina doamnei,a avut mici zgarieturi.
Doamna ,dupa ce a vorbit cu doi taximetristi,s-a urcat in masina,si a plecat. eu..am ramas sa astept sa pot fi ajutata sa trag masina de pe carosabil,pana a doua zi.
La plecarea doamnei,cand a ajuns in dreptul meu, a coborat geamul,si mi-a spus ca daca altfel nu se poate,ramane asa cum este,ca Dumnezeu este deasupra.( eu intelegand din asta ca fiecare ramane cu pagubele sale)
Dupa 3 saptamani,am fost citata la Politie,pentru fuga de la locul accidentului si nedeclarare accident.
Ce pot pati? Si ce pot face mai departe? Mentionez ca masina mea este tot stricata,Doar am adus-o de la locul accidentului pana in parcare.
Va multumesc!
Va multumesc!
Buna ziua! Eu nu pot solicita instantei aceasta procedura? Este obligatoriu prezenta unui executor?
Buna ziua!
Sunt divortata din septembrie 2015,Am doi copii minori in intretinere. In toata aceasta perioada de timp nu am primit nici un ban din pensia cuvenita. Cum as putea sa recuperez acesti bani printr_o poprire salariala a fostului sot. Chiar daca il reclam la politie,stiu ca nu are posibilitatea de a-mi restitui toti banii,si ideea de a fi inchis nu imi ofera satisfactie financiara pentru a recupera suma de bani. Pensia alimentara a fost fixata la suma de 175 ron/copil,adica 350 lei total/luna.
exista vreo posibilitate de solicitare in instanta pentru poprire salariu?

Va multumesc!
Vă mulțumesc pentru sugestie..
Buna ziua!
Părinții mei au încheiat un contract de întreținere între ei și satul meu si cu mine. Mentionez ca mai am trei surori.
Anul trecut am divorțat de soțul meu,care,atât înainte cat si dupa divort nu si-a îndeplinit îndatoririle contractului de întreținere. De curând,a murit si tata,iar mama vrea sa modifice acest contract pentru a-l scoate din el pe ex-sotul meu. Contractul este încheiat la notar. Cum si ce se poate face pt ă ramane doar eu in continuare in acest contract de întreținere . Am investit bani in acest imobil după divorțul meu.
Va multumesc!
Va multumesc din suflet pentru atenția acordată subiectului deschis. Voi astepta mișcarea următoare din partea lor si daca vor insista în instanță,voi apela la serviciile unui avocat. Încă o dată.. Va multumesc!