avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters87210

Activitate ContSters87210

Detin un teren ultracentral intr-o resedinta de judet. Terenul ne-a fost retrocedat prin L.10/2001, ca fiind un teren "liber de constructii". Este corect ca directia de venituri sa ne pretinda un impozit egal cu cel al unui " teren cu constructii"? (mentionez ca la expropriere, terenul a figurat ca" teren agricol", intre timp a fost ravasit de lucrari de santier si dupa retrocedare, la cerea noastra facuta pentru impozitare, primaria l-a declarat (in scris) ca "neproductiv"). Rog raspuns, eventual argumentat legal.
Da, multumesc!
As vrea sa stiu, cam cit m-ar putea costa un recurs la C.E.D.O. prin avocat, sau direct fara avocat? Rog raspuns, multumesc.
Discuție rog raspuns.
In contencios, daca am pierdut la tribunal si curtea de apel, mai pot face recurs si la inalta curte de casatie si justitie, sau
doar la c.e.d.o.?
Răspuns la discuția mai am vreo sansa ?
Tocmai aceasta este problema. De fapt nu stiu sigur daca am epuizat sau nu toate caile de atac interne.
Rog raspuns.
In 1978, am refuzat serviciul militar din motive de constiinta si in consecinta am fost condamnat si executat "3 ani inchisoare prin munca corectionala". In 2008, mi s-a recunoscut statutul de "luptator anticomunist" cu "toate drepturile stabilite de lege", dar directia de munca nu mi-a acordat decit drepturile stabilite de D.118/1990, art.6, pe motiv ca nu as
intra sub incidenta art.1. Tribunalul si Curtea la fel. Acum, eu ce mai pot face? Rog raspuns, eventual colaborare.
am facut in termen notificarea la L10/2001 pentru 16015 mp. teren retrocedabil din punct de vedere al legii. Primaria care detine terenul a emis o dispozitie / 2003 care ne-a retocedat doar 8848 mp., dar nu s-a referit in nici un fel la diferenta ramasa neretrocedata. Dispozitia a fost atacata de directia judeteana de tineret si sport, careia i-a fost dat in administrare terenul respectiv in anul 1974 prin decizie a consiliului munucipal, insa directia nu si-a notat in CF aceasta decizie. Instanta i-a acordat totusi calitate procesuala, insa le-a respins atacurile si in final dispozitia a ramas definitiva, prin sentinta Curtii de Casatie si Justitie / 2006. In 2005, cind dispozitia era inca in litigiu, printr-o precizare la notificare, am cerut primariei sa ne retrocedeze si diferenta, intrucit pina la acea data, primaria inca nu se pronuntase integral cu privire la notificarea noastra. In 2007, primaria ne-a respins precizarea, invocind tardivitatea. Apoi, atunci, ne-am adresat instantei pentru a obliga primaria sa raspunda integral la notificarea noastra. Acum procesul este pe rol. Ce putem face pentru a-l cistiga?
cine? Exact cei interesati.
detin un teren ultracentral intr-o resedinta de judet. Intimplator am descoperit ca mi s-a falsificat schita topografica in asa fel incit dupa noua schita, numerele topografice a terenului meu sunt amplasate sub cladiri de interes public. Ce trebuie sa fac?