avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate raiderstorm

Activitate raiderstorm

Va descriu urmatoarea problema cu speranta ca voi primi sfaturi utile pentru a rezolva situatia in care ma aflu.

In urma unei inspectii vizuale a invelitorii Coilprofil/Metigla pe care o detin, am observat ca tabla prezinta urme de coroziune. Efectiv vopseaua tablei s-a exfoliat in mai multe locuri de pe intreaga suprafata.

Tabla este in garantie, au trecut 8 ani din cei 10 pe care Metigla ii garanteaza pentru tabla.

Am facut sesizare la Metigla sa vina sa investigheze. Au venit, au facut poze, am completat un formular de inregistrare a reclamatiei. Dupa 30 de zile am primit urmatoarele raspunsuri:

1. Conditiile de solicitarea a garantiei nu sunt indeplinite pentru ca nu am prezentat certificat de garantie pentru montaj/proces verbal de receptie a lucrarii.
2. In urma inspectiei vizuale au ajuns la concluzia ca tabla este deteriorata din cauza excrementelor de pasare.

Tabla a fost montata in regim propriu, in urma renovarii acoperisului am decis sa schimb si tabla. Cel care mi-a vandut-o, reprezentant Coilprofil/Metigla, mi-a dat certificatul de garantie fara sa-mi spuna ca certificatul de garantie a montajului sau procesul verbal de receptie este o conditie obligatorie pentru acordarea garantiei. Daca acest act este obligatoriu pentru acordarea garantiei practic am un certificat de garantie nul ?
Am vreo sansa de a castiga, daca ii dau in judecata pe cei de la Metigla?
Am vreo sansa sa primesc vreo despagubire ?

Va multumesc!
Am semnat un contract intr-un magazin asta dupa ce vanzatorul m-a "ametit" cu oferte/optiuni/etc.
Datele din contract au fost completate pe baza a ceea ce am comunicat vanzatorului fara a avea buletin sau alt act de identitate, fara a avea actele necesare pentru garantii sau ce se mai cere. Doar atat, datele mele exprimate pe cale verbala.

In aceasta situatie in care pasii necesari procedurii de realizare a unui contract nu s-au realizat si avand in vedere ca m-am razgadit (nu mai vreau abonament), pot renunta la acest contract pe cale amiabila? Daca nu, ce ar trebui sa fac?

PS: Contractul a fost semnat 10.10.2013 iar azi 11.10.2013 am fost la acelasi magazin sa le spun ca vreau sa renunt. Raspunul sec a fost ca trebuie platita o taxa de reziliere de aproximativ 500 Ron. Si de abia azi mi-au dat si contractul.
Exemplu de jaf sau cum oare il pot denumi:
La o firma la care se lucreaza in ture facandu-se schimbul 1,2,3 Sambata sunt chemate la lucru turele care in saptamana precedenta sunt 1 si 2.Mentionez ca ziua de Sambata e platita 200%
Daca o persoana lipseste dintr un motiv anume intr-una din zilele saptamanii in afara de Sambata:
1) nu li se da voie sa isi ia din concediul de odihna 1 zi ci numai 3 sau 4;
2) la salariu li se taie ziua de Sambata lucrata si nu acea zi care a lipsit.

Cum trebuie procedat astfel incat dupa o discutie cu directorul firmei acesta sa nu puna persoana care a indraznit sa discute despre acest lucru pe liber sau pe un post mult mai dificil decat cel care lucra (cunosc caz care o persoana in lco sa fie data afara i s-a dat locul femeii de servici) ???

Ce sanse ar avea o persoana sa castige daca ar da in judecata si cum ar trebui procedat pentru dovezi?

P.S : In contract nu se mentioneaza nimic despre lucrurile mentionate mai sus. Iar unele zvonuri spun : "Politica firmei" desi nu este scris in niciun act aditional sau...

Va multumesc!
Răspuns la discuția prescriere creanta
In afara de citatia (care am primit o dupa data judecarii cazului) conform careia trebuia sa ma prezint la tribunal am si o hartie in care mi se spune cat sa platesc si in cat timp
Luasem legatura cu avocatul care s a ocupat de caz si facusem o intelegere verbala sa platesc in decurs de 1 an...dar nu am reusit sa platesc
,,,si de atunci nimic ....
Buna ziua!
Pentru plata unui abonament la o companie telefonica am fost dat in judecata de respectiva companie .
In 2005 s a judecat in lipsa mea si s a hotarat ca trebuie sa platesc o anumita suma
Daca n am platit nimic de atunci si nu s a intamplat nimic de la acea data mai este vreun pericol in ceea ce ma priveste ?

Va multumesc!
Am gasit cateva metode de atac al p.v-urilor dar nu stiu sigur care sunt adevarate si care sunt false
si dc se poate indica, mentionata si sursa care afirma acestea (legea X, art Y alineat Z)

1. In momentul in care politistul va opreste pentru depasirea vitezei, la cererea dvs., el TREBUIE sa aiba asupra lui si sa va prezinte: certificatul de omologare a aparatului radar de catre Biroul Roman de Metrologie Legala, buletinul de verificare metrologica in termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuarii verificarii si autorizatia de operator radar pentru cel care va incheie procesul-verbal. Lipsa oricaruia din aceste documente trebuie prevazuta de dvs. la rubrica “alte mentiuni” si este caz de nulitate absoluta a procesului-verbal.

2. Politistii nu au voie sa mearga cu radarul mobil oprit si sa-l porneasca atunci cand dvs. sunteti foarte aproape de el. Aparatul radar, conform normelor metrologice, are o functie de autotestare care se face automat la fiecare pornire a aparatului. Cat timp in partea stanga jos a fotografiei apare litera “T” aparatul radar nu si-a terminat autotestarea si conform normelor masuratorile nu pot reprezenta probe pentru aplicarea legislatiei rutiere (mai apare si o dunga alba care este exact peste ultima cifra din viteza prevazuta pe mijlocul fotografiei). De asemenea, tot conform normelor metrologice, politistii nu au voie sa foloseasca aparatul radar scos de pe suport deoarece nu se respecta unghiul de incidenta si nici nu au voie sa foloseasca un paravan pe care sa-l ridice la apropierea autovehiculului.

3. Aparatul radar de tip stationar nu poate fi amplasat in apropierea unei surse puternice de radiatii electromagnetice, adica un stalp de radio, televiziune, telefonie mobila sau, cel mai des, o instalatie electrica de inalta tensiune. Normele pentru proiectarea si amplasarea unei locuinte prevad pentru evitarea poluarii electromagnetice amplasarea locuintei la cel putin 200m de o retea electrica de inalta tensiune. Deci, aparatul radar trebuie sa fie cel putin la 200 m de instalatia electrica de inalta tensiune, in afara campului electromagnetic. Aparatul radar stationar are lungimea fasciculului de 400-500m. Daca acest fascicul este indreptat spre instalatia electrica de inalta tensiune in timpul masurarii ceea ce se poate determina foarte usor din fotografie, atunci distanta la care trebuie sa fie amplasat aparatul radar stationar creste pana la 400-500m functie de unghi.

4. Daca in fotografiile depuse in instanta drept probe de catre Politie apar mai multe autovehicule simultan, verificati in toate fotografiile distanta dintre dvs. si celelalte autovehicule. Daca aceasta variaza de la prima fotografie la a doua, atunci nu dvs. aveati neaparat viteza cea mare din toate si este clar ca se incalca normele metrologice care prevad ca masuratorile nu pot constitui probe daca circula simultan mai multe autovehicule si nu se poate determina CLAR autovehiculul vizat.

5. Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca agentul care constata contraventia se numeste agent constatator. Agentul constatator este si cel care aplica sanctiunea, altfel procesul-verbal este lovit de nulitate absoluta. Deci, daca un agent constata contraventia, dar procesu-verbal este intocmit de un alt agent (situatia in care se transmite viteza prin statie), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare si in urma contestatiei dvs. instanta il va anula, va anula si amenda si punctele.

6. Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca agentul constatator are obligatia sa aduca la cunostinta contravenientului ca are dreptul de a avea sau nu obiectiuni pe care sa le inscrie la rubrica “alte mentiuni” sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal. Deci, daca la rubrica “alte mentiuni” nu este completat nimic, atunci procesul-verbal este nul de drept si instanta il va anula si va anula si amenda si punctele.

7. Camerele digitale amplasate pe drumuri nu sunt omologate de Biroul Roman de Metrologie Legala (BRML) si nu pot fi folosite pentru determinarea vitezei legale, ci doar pentru probarea unei depasiri neregulamentare, trecerea pe rosu la semafor si altele de acest gen. Sistemul omologat de BRML este principiul buclei inductive: in asfalt sunt amplasati doi senzori electromagnetici la o distanta de 5 metri unul de celalalt. La trecerea prin dreptul primului senzor acesta imprima autovehiculului o amprenta magnetica unica. La trecerea prin dreptul celui de-al doilea senzor acesta calculeaza viteza si daca este mai mare decat cea legala, trimite comanda catre camera digitala care face fotografia din spate. Camerele care sunt prevazute cu bucla inductiva sunt doar 6 din cele 49 amplasate pana in prezent si ele se afla pe DN1 la: Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic, Sinaia. Camerele digitale din orase niciuna nu are bucla inductiva. Se observa foarte usor care camere au si bucle inductive prin faptul ca, pe fiecare sens, in dreptul camerelor respective lipite de asfalt, in exteriorul asfaltului, sunt doua portiuni de beton de circa 30cm/15cm, la circa 5m una de cealalta, in care sunt incastrati senzorii.

La punctul 6 : Ce putem face ca sa determinam politistul a nu completa acea rubrica?

Procesul-verbal este nul dacă rubrica „Menţiuni“ este necompletată. Poliţistul este obligat să informeze conducătorul auto despre această rubrică. Vestea proastă este că agentul completează de obicei rubrica, chiar dacă un contravenient nu doreşte acest lucru, cu „nu are obiecţiuni“, „refuză să semneze“ sau oricare alte menţiuni, după caz.


Va multumesc!
Buna ziua!
Am primit o amenda si mi s a retinut permisul pe o perioada de 30 de zile deoarece conform spuselor politistului am trecut pe trecerea de pietoni in momentul in care un pieton se afla angajat in trecerea acesteia.
Eu n am fost de acord cu parerea acestuia in procesul verbal intocmit si mi s a spus sa fac contestatie daca nu mi convine decizia, si a mai adaugat ca am fost filmat cand am incalcat regulamentul, de o masina a politiei dotata cu camera de supraveghere si ca poza o voi vedea doar daca fac contestatie.
Intrebarea mea este:
Se poate rezolva ceva prin contestatie, am vreun castig de cauza ?
Este considerata fotografia proba? (am inteles ca nu sunt autorizate aceste aparate)

Răspuns la discuția act de mana,succesiune

"Ce fel de act de mana?" - Nu stiu ce fel de acte se pot face de mana.
"Ce cuprinde el?" Nu stim exact doar ce am inteles de la persoana care il are ca ar fi vorba de o cedare a terenului pe numele fiului respectiv.Au fost prezenti 3 martori (dintre care 2 sunt decedati)
" Cand a fost incheiat?" Se presupune ca in 1998
"Care este ordinea deceselor parintilor?" Tatal fratilor in 1988 iar mama lor in 1998
" Si multe altele."

Prezentare: parinti decedati ,4 frati (2 decedati fiecare avand un copil).Nicio succesiune.Unul dintre cei doi frati sustine ca ar avea un act de mana lasat de mama sa pe un teren de casa
Problema: Fratele in viatza impreuna cu urmasii celorlalti doi vor a vinde terenul si imparti in mod egal,celalalt care ar avea actul il vrea doar ptr el
Intrebare: Este valabil actul?Ce se poate face astfel incat sa se poata vinde terenul

Va multumesc!