avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate sophie

Activitate sophie

Mama mea a facut in iunie 2014 (la 75 de ani) un accident vascular cerebral ischemic pe o artera cerebrala principala si a ramas cu sechele accentuate (nu controleaza deloc mana stanga, nu se poate ridica singura din pat, nu poate merge decat sustinuta, are o incontinenta puternica). Dupa patru luni de spitalizare la recuperare, medicii mi-au recomandat sa o iau acasa, nemaiinregistrand progrese vizibile. In 4 noiembrie 2014 am depus la Comisia pentru handicap sector 6 Bucuresti dosarul care continea referate de la medicul de familie si de la specialistul neurolog, din care rezulta ca mama mea nu se poate ingriji singura si este nedeplasabila. Abia in data de 5 ianuarie 2015 a fost facuta ancheta sociala, iar in referatul facut de asistenta sociala apare faptul ca mama merge in baston, dupa cum sustine presedintele Comisiei de handicap sector 6. Eu nu am vazut acest referat. Mama nu a fost chemata la Comisie, si nici Comisia nu s-a deplasat la domiciliu pentru a verifica starea ei reala de sanatate. In data de 21 ianuarie 2015 am fost chemata sa ridic certificatul de incadrare in grad de handicap, pentru handicap accentuat, fara insotitor. Am vorbit cu presedintele Comisiei chiar in acea zi si i-am explicat care este starea mamei mele si mi-a spus sa depun contestatie la Comisia superioara. Pe 21 ianuarie 2015 am depus aceasta contestatie si au trecut doua luni si jumatate fara sa primesc un raspuns. Cand intreb mi se spune ca voi fi anuntata. In tot acest timp, am platit o vecina sa stea cu mama, sa o spele, sa o schimbe de scutece, sa-i dea sa manance, sa o sustina sa mearga pentru ca deja a facut tromboza si riscul de a se repeta este crescut. Dispun doar de pensia de 1220 de lei a mamei mele si de salariul meu de bugetar, iar efortul financiar este enorm. In plus, Ordinul nr. 707/538/2014 readuce accidentul vascular cerebral ischemic pe lista handicapurilor cu drept la insotitor si nu stiu ce as putea face pentru a rezolva aceasta situatie. Mi-e teama ca nici Comisia superioara nu o va chema pe mama si nici nu va veni acasa s-o vada, iar in baza actelor de la dosar (daca intr-adevar asistenta sociala a scris ca merge in baston) sa nu dea aceeasi rezolvare, adica incadrare in grad de handicap fara insotitor. Va rog, ma puteti ajuta cu un sfat?
Răspuns la discuția antena wireless pe bloc
o hotarare de asemenea insemnatate, care implica asociatia cel putin pentru viitorii 5 ani, n-ar fi trebuit luata in adunarea generala?
presedintele asociatiei de proprietari a convins multi oameni sa semneze un tabel, fara ca cineva sa stie exact ce presupune acest contract.
unii vecini au semnat si pentru altii, cand s-au dus sa le plateasca intretinerea, altii au semnat in lipsa proprietarilor, care sunt plecati din bucuresti
este un bloc de 50 de ani, in care majoritatea proprietarilor sunt oameni in varsta
faptul ca 24 de ore din 24 suntem expusi radiatiilor unei antene de mare putere cred ca este totusi un motiv de ingrijorare, chiar daca masuratorile arata ca radiatiile antenei se incadreaza in norme
iar despre o oarecare protectie nu vorbeste nimeni
apoi, in ultimii doi ani ne-am reparat singuri terasa blocului, ne-am zugravit scarile, ne-am pus geamuri de termopan pe scari, am schimbat tevile si robinetii din subsol, avem interfoane si lumina cu senzori pe scari, iar pretul care ni se plateste pentru amplasarea antenei pe bloc nu cred ca poate compensa riscurile sau ca justifica unele cheltuieli ulterioare cu reparatii si renovari
poate ca aceasta antena se va amplasa pe bloc desi n-am semnat, dar as vrea tare mult sa aflu cine ne apara pe noi - cei pentru care legea a prevazut acele conditii pe care le-a enumerat elga50 - daca se face ceva impotriva legii

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc pe care o firma de intrenet vrea sa amplaseze o antena wireless. Cei mai multi locatari ai blocului sunt de acord cu antena. Ce prevede legea si in ce fel ma apara daca eu nu sunt de acord cu amplasarea acestei antene? Ce pot face?
Răspuns la discuția contract modificat dupa semnare
Au trecut demult 30 de zile, din 20 ianuarie 2010 si n-am primit nici un raspuns. Iar cei de la protectia consumatorilor nu fac decat sa retrimita sesizarea pe care eu o depun la OJPC tot la cei implicati, in acest caz RCS-RDS, deci tot nu voi primi nici un raspuns. Nu fac decat sa ma invartesc intr-un cerc vicios. Iar in acest timp, firmele fac ce vor cu noi.
Asa cum au facut si cei de la Enel, si cei de la UPC...
Multumesc, oricum, pentru raspuns.
Un agent de vanzari al RDS-RCS a completat in fata mea un contract pe care l-am semnat si mi-a lasat exemplarul verde. Dupa un timp am constatat ca pe exemplarul firmei era facuta o bifa in plus fata de exemplarul meu (pe exemplarul meu nu se vede aproape nimic si mi-au facut o copie dupa exemplarul lor). Am facut sesizare in scris si apoi la un superior, dar nu primesc nici un raspuns. Mi-au spus ca oricum nu sunt obligati sa raspunda in scris la sesizarile noastre. Intrebarea mea este daca modificarea facuta pe exemplarul lor de contract, ulterior semnarii acestui contract si fara stirea mea, ma indreptateste sa cer anularea contractului. Cum ar trebui sa procedez?
Multumesc. incerc de vreo trei ani sa vorbesc cu el. Cei de la Taxe si impozite n-au vrut sa-mi dea adresa lui, iar chiriasii nu vor sa-mi dea telefonul lui.
Pe unul dintre hotarele curtii, cam pe jumatate din lungimea curtii mele, este zidul casei vecine, o casa din caramida cu pod din lemn, construita fara fundatie, dupa cum am aflat. Eu am cumparat doar de vreo 4 ani curtea mea si deja pe limita de proprietate, pe langa casa fara fundatie, erau crescuti cativa otetari la mine in curte. Pe unii dintre ei i-am taiat, dar de vreo 2 ani, vecinii ma tot bat la cap sa-i tai pe toti. Vecinii sunt mai multi chiriasi, si n-am reusit in atatia ani sa stau de vorba cu proprietarul casei vecine, desi le-am spus chiriasilor ca doresc acest lucru. In repetate randuri, chiriasii acestei case cu zidul chiar pe hotar mi-au rupt varfurile otetarilor care au depasit gardul sau acoperisul casei in care locuiesc ei si au aruncat crengile rupte in curtea mea, desi am plantat flori. As vrea sa va intreb ce as putea sa fac in aceasta situatie. Copacii sunt in curtea mea, totusi. Sunt obligata sa fac ce-mi cer chiriasii de alaturi? Oricum, am vazut ca si otetarii pe care i-am taiat mai demult au reinceput sa creasca, iar radacinile lor sunt foarte adanci si crescute inclusiv pe sub casa de alaturi, daca intr-adevar nu are fundatie, cum sustin chiriasii. Deci cred ca exista riscul ca scotand radacinile lor, zidul casei sa se prabuseasca. Va rog, imi puteti da un sfat?