Dețin o firma ce activează în domeniul foto-video evenimente. As avea nevoie de un colaborator ocazional, de 4-5 ori pe an. Cum as putea înregistra colaborarea noastră. Salariat nu as vrea ca sa fiu nevoit sa fac acte un an întreg pentru 5 weekenduri.
Doresc sa achizitionez o camera video din SUA, pentru uz personal, valoarea aparatului fiind de 2000 de dolari. Care ar fi cuantulul taxelor care trebuiesc platite si cui ar trebui sa ma adresez ?
Reprezint o societate comerciala care se ocupa cu comercializarea de confectii pentru dama. Am dori sa achizitionam sacose biodegradabile personalizate. Ne puteti ajuta cu legislatia referitoare la aceste sacose si taxele aferente. Societatea noastra trebuie sa colecteze, sa declare si sa plateasca acea ecotaxa sau acest lucru revine producatorilor.
Revin cu o intrebare referitoare la postul meu anterior. In urma pedepsei pe care am primit-o as putea totusi sa obtin categoria A de conducere sau as putea sa conduc un scuter si daca da care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a castiga dreptul la un pic mai multa "mobilitate".
In urma unui lung si obositor proces am primit urmatoarea sentinta ca urmare a unui accident auto : pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 71 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a, b şi c Cod penal pe durata executării pedepsei principale. În baza art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, calculat în conformitate cu art. 82 Cod penal. În baza art. 71 al. 5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării pedepsei principale. În baza art. 359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 Cod penal.
As vrea sa aflu daca e cu putinta cand as putea sa-mi recuperez permisul de conducere si care ar fi demersurile.