Eu am permis de conducere si as vrea sa iau eu toata vina asupra mea(cu toate ca nu am fost prezenta) deoarece cealalta persoana este mama mea, iar el nu are decat vina ca vrea sa o apere pe mama. In conditiile in care reusim sa-l convingem ca nu e drept sa suporte el consecintele, care sunt totusi destul de grave si ma reper singura lui vina este ca vrea sa o protejeze pe mama, care ar fi pasii de urmat tinand cont ca permisul i s-a retinut deja si au fost recoltate acele probe. Deja au trecut 4 zile de la intamplare si ne temem ca timpul va fi in defavoarea lui.
aaa...am inteles cum stau lucrurile. Daca persoana care nu avea permis de conducere recunoaste fapta si daca nu are antecedente penale, cel mai probabil va primi o pedeapsa indreptata spre minim cu suspendare. Daca cel care si-a asumat raspunderea nu doreste sa se afle adevarul, atunci situatia se complica intrucat trebuie aduse si alte probe din care sa reiasa cine a condus efectiv autovehiculul
Si daca persoana care si-a asumat raspunderea nu accepta varianta adevarului (se stie doar ca dragostea orbeste ratiunea) care este totusi solutia? Si intreb inca o data, persoana fara permis ce ar putea pati daca isi recunoaste fapta? Mentionez (inca o data)ca in urma accidentului nu au fost victime sau alte autovehicule implicate.
problema este destul de delicata. In conditiile absentei antecedentelor penale, pentru ambele fapte se pot obtine pedepse cu suspendare daca se retin circumstale atenuante. Atitudinea sincera si cooperanta reprezinta o circumstanta atenuanta; ar fi fost bine daca persoana ar fi recunoscut fapta inca de la inceput. Ramane la atitudinea celor 2 persoane sa hotarasca ce atitudine vor adopta in continuare, insa este important ca cei doi sa adopte aceeasi pozitie si sa dea declaratii care sa se coroboreze una cu cealalta. Daca cel care era de fapt la volan (cel fara permis) simte vreo ezitare din partea celeilalte persoane, poate ca ar fi bine sa recunoasca de bunavoie fapta inainte sa se descopere ce s-a intamplat de fapt.