avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate papone

Activitate papone

Buna ziua,
Am fost disponibilizat in urma unei concedieri colective, urmand ca la 31.03 sa incasez salariul pe luna martie si 3 salarii compensatorii, bani care nu i-am vazut nici in ziua de azi Tinand cont ca firma (Catavencu SA) este in insolventa, ce sanse am sa imi mai primesc banii si ce ar trebui facut pentru recuperarea lor?
Va multumesc!
plata salariului se facea la data de 31.03, in mod normal. ma pot amana pana la 25.04?
buna ziua,
intampin urmatoarea problema: am fost concediat ca urmare a unei concedieri colective, contractul de munca incetand la data de 31.03.2010. trebuia sa primesc salariul pe luna martie si inca 3 salarii compensatorii, conform deciziei de concediere; problema este ca nu mi se vireaza banii si la intrebarile mele legate de salariu mi se raspunde ca "inca nu sunt fonduri". ce ar fi de facut?
din cate am auzit, impotriva firmei s-ar fi declansat procedura de insolventa (este vorba de realitatea-catavencu).
va multumesc!
Lichidarea pe luna februarie trebuia primita pe 28.02, maxim 01.03. Deja este in intarziere cu o saptamana. De aceea imi si fac probleme pentru neincasarea salariilor compensatorii la lichidare, in luna aprilie.
Buna. In firma la noi, va urma o concediere colectiva, asupra careia am fost instiintati; urmeaza sa primim cate 3 salarii compensatorii (contract la nivel de mass media). Preavizul a inceput la 3 Martie, pana pe 31 Martie.
Intrebarea mea este daca se poate incheia perioada de preaviz fara a fi incasate cele 3 salarii compensatorii (ne pot intarzia cat vor angajatorii cu plata acestor salarii compensatorii?). Exista riscul de intarziere foarte mare a platii? (daca tin cont si de faptul ca salariul pe februarie inca nu a fost virat, e normal sa am emotii). Pot face ceva sa ma asigur ca imi voi primi banii la incetarea contractului?
salut. am si eu o intrebare: daca sotia mea a fost platita in ultimii 3 ani si pe cartea ed munca si pe drepturi de autor, pentru cei 85% se vor lua in calcul SALARIUL+DREPTURILE DE AUTOR? mentionez ca sunt platite impozitele si declaratiile de venit sunt depusei. multumesc.
Răspuns la discuția SOMAJ TEHNIC
Buna ziua,
As avea si eu o nelamurire: angajatorul doreste sa ma trimita o luna in concediu fara plata, incepand cu 01.05. Este legal acest lucru sau trebuie mai intai sa fiu trimis in somaj tehnic (cu salariu 75%) o anumita perioada, dupa care sa fiu in concediu fara plata? Trimiterea in somaj tehnic sau concediu fara plata se face fara vreun preaviz?
Va multumesc!
(daca puteti, atunci cand imi dati un raspuns, va rog sa imi spuneti si legea/ordonanta care face referire la acest lucru)