avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate claudia_cristina

Activitate claudia_cristina

Răspuns la discuția Salariul minim studii superioare
Am si eu o intrebare legata de salariul minim:
Daca se incadreaza o persoana pe un post ce necesita studii superioare, iar in plus persoana are o vechime in munca de 4 ani, la aceasta vechime fiind obligatorie acordarea sporului de vechime de minim 5%. sa presupunem ca politica firmei prevede includerea sporului de vechime in salariul de incadrare. Cat va fi salariul minim de incadrare pentru aceasta persoana: 1200 sau 1260?
Multumesc!
Buna,
Va rog sa ma ajutati cu doua informatii:
1. e obligatoriu ca intr-o firma persoana care se ocupa de protectia muncii sa fie angajata la acea firma, sau poate fi si PFA
2. de ce calificari are nevoie persoana desemnata responsabil protectia muncii.

Multumesc!
multumesc!
Răspuns la discuția contract de munca, 5 ore/zi
este obligatorie acordarea a doua zile libere consecutive saptamanal, precum si acordarea unui spor la salariu pentru acordarea zilelor de repaus saptamanal in alte zile decat sambata si duminica.
daca angajata dumneavoastra va lucra sambata, atunci va trebui sa ii acordati zi libera luni, astfel aveti 2 zile consecutive de repaus saptamanal: duminica si luni. De asemenea va trebui sa ii acordati si sporul la salariu.
Buna,

As avea nevoie de un formular de decizie de numire a comisiei de disciplina in cazul unei cercetari disciplinare a unui angajat.
Daca cineva are un astfel de formular, il rog sa imi trimita.
Multumesc.