avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate anabella_n

Activitate anabella_n

vă mulțumesc din suflet pentru răspuns
bună ziua, în principiu știu tot ce trebuie să știu despre calculul indemnizației, actele necesare, dar nu știu exact cum se iau lunile alea 12 în calcul
mă interesează să aflu concret care sunt exact lunile, pentru că eu am și 2 luni din anul respectiv, lucrate în alt oraș, cu un salariu mult mai mare ca acum și mi-aș dori să intre amândouă la calcul
să vă dau un exemplu concret. dacă nasc la sf lui septembrie 2010, se va lua în calcul media veniturilor între octombrie 2009-septembrie 2010, nu-i așa?
iar dacă nasc la începutul lui octombrie, conform termenului medical, se calculează între noiembrie 2009-octombrie 2010?
vă mulțumesc anticipat și sper din suflet să-mi răspundeți și mie, pt că pe alte forumuri nimeni nu înțelege ce vreau și mi se dau ba link-uri cu actele, ba formula de calcul pentru indemnizație, pe când eu vreau să aflu strict lunile, nimic altceva.
Răspuns la discuția Pot vinde o donatie?
buna seara si sarbatori fericite tuturor!
as dori si eu cateva lamuriri cu privire la o donatie imobiliara.
mai exact, sotul meu a primit de la parinti un apartament de 3 camere prin donatie, fara nici o clauza. stiu ca in caz de donatie sau mostenire eu, ca sotie, nu am nici un drept la acea casa, decat in cazul decesului sotului.
1. as vrea sa stiu, copilul nostru nu are nici el nici un drept prin lege la acea casa? decat in caz de deces sau donatie de la tatal sau?
2. daca pastram acest apartament toata viata, il intretinem si investim in mod egal in el, la un posibil divort se partajeaza doar bunurile achizitionate in comun, nu si casa? indiferent de numarul anilor petrecuti impreuna?
3. daca vindem bunul dupa o perioada si cumparam altceva, mie ce parte mi-ar reveni din acest nou bun imobiliar, in caz de divort?
va multumesc anticipat pentru orice lamurire privitoare la aceasta situatie
freeelis a scris:

Exista doua posibilitati:
1. fie incheie un c.i.m. cu o societate incepand cu 01.02.2009, cu consecintele prevazute de lege pentru neinregistrarea acestuia in termen la ITM.

ce consecinte prevede legea in acest caz?
exista o amenda care se plateste sau ceva de genul acesta? va multumesc
Răspuns la discuția Impozit pe venit
nu gasesc nici un alt subiect legat de impozit care sa corespunda cu ceea ce vreau sa va intreb, asa ca ma adresez si eu aici
sa va dau un exemplu: daca vreau sa-mi depun cartea de munca la un angajator pe 1000 lei brut si imi platesc singura contributiile, cat ar trebui sa platesc la stat?
am inteles ca atunci cand nu lucrezi, ci doar tii cartea de munca undeva, impozitul nu e platit asa cum stim noi, doar din salariul tau, ci angajatorul mai plateste separat o suma, aceeasi ca cea oprita din veniturile tale brute, daca nu ma insel. ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog? multumesc.
va multumesc inca o data pentru raspuns. sper sa fie bine pentru ea pana la urma
pakos a scris:

Normele de aplicare ale OUG 148/2005 stabilesc:
Art. 17. - (1) Cererea privind acordarea drepturilor prevăzute de ordonanţa de urgenţă, însoţită de actele doveditoare, se depune, după caz, de una dintre persoanele îndreptăţite, la primarul comunei, oraşului, municipiului sau, după caz, al sectorului municipiului Bucureşti, în a cărei/cărui rază teritorială are domiciliul sau, după caz, reşedinţa.

Multumesc mult pt raspuns

LE: pot sa va mai intreb ceva? prietena mea a ramas din greseala insarcinata si nu avea vechime in munca suficienta. dar a ales sa pastreze sarcina. s-au mai vazut cazuri cand s-a acordat totusi indemnizatia, cu 2-3 luni lipsa in perioada de 12 luni?
e foarte stresata, pt ca mai are putin pana la termen si nimeni nu stie ce sa-i spuna.
asa ca v-as fi recunoascatoare daca mi-ati raspunde, poate reusesc s-o ajut macar cu un sfat
Buna ziua, vin si eu cu in intrebare referitoare la indemnizatia de crestere a copilului.
Daca domiciliul stabil e intr-un alt oras, iar eu lucrez in Bucuresti pe perioada celor 12 luni anterioare (fara viza de resedinta pe CI), unde va trebui sa depun actele necesare? La mine in oras sau in Bucuresti?
multumesc
sabau florica a scris:

Veniturile din asigurari se iau in calcul pt. indemnizatie pt cresterea copilului.

despre ce asigurari este vorba?
din pacate nu stiu pe nimeni care sa ma ajute asa :(
cred ca am sa astept cu conceptia pana fac 3-4 luni vechime la actualul loc de munca si abia apoi sa trec la treaba, ca nu vad alta solutie
va multumesc inca o data