Buna ziua, Sunt admin la un SRL, nu am avut activitate de anul trecut si nu am depus acte, ce trebuie sa fac? sa fiu in regla, spuneti-mi va rog toti pasii, caci am inteles ca voi primi amenzi pt nedepunere de acte.
Multumesc, astept raspuns
Va rog sa ma scuzati daca nu am postat corect subiectul meu. As dori informatii pentru situatia urmatoare: la magazinul meu primesc sisteme de calcul (calculatoare) gata asamblate, eu vreau sa le dezasamblez si sa le vand pe componente dar nu stiu cum se procedeaza ce acte trebuie facute, se poate sa ma ajute cineva dar sa imi spuna exact ce si cum se face?
Astept raspuns.
Va multumesc pentru raspuns, eu am vrut prin contractul de inchiriere sa-l ajut putin pe proprietar de aceea am si incheiat acest contract. Dar se pare ca cuvantul sau nu are nici un fel de valoare. Intrebarea ar fi: daca firma isi desfasoara activitatea in continuare fara a plati nimic doar curentul ce il foloseste pana proprietarul returneaza contravaloarea investitiei el poate sa ma dea (adica pe firma) in judecata ce sanse as avea sa castig?
As dori o informatie referitor la o situatie in care ma aflu, situatia este urmatoare:
am facut contract de Comodat cu proprietarul spatiului care urma sa il primesc pentru sa imi desfasor activitatea, dupa aceea am facut un contract de inchiriere pe acelasi spatiu pe o perioada de 1 An cu promisiunea (verbala) ca se va prelungi contractul pe inca un an si absolut nimic nu se va schimba decat data FARA ANULAREA CONTRACTULUI DE COMODAT in baza acestei promisiuni mi-am permis sa investesc in reparatia spatiului pentru a imi putea desfasura activitatea iar cand a venit vorba de prelungire proprietarul nu a mai fost deacord cu intelegerea facuta (verbal), intrebarea mea este: la sfarsitul contractului de inchiriere pot sa imi recuperez investitia facuta pe baza contractului de comodat si a actelor doveditoare? Mentionez ca investitia nu a fost retrasa din chirie (cat scrie pe contractul de inchiriere atat a primit in mana).
Art. 4. DREPTURI SI OBLIGATII
a) Ilrepturile c omoC antr-riuj
- sa ceaia rezllierea corriraciuiui, in caz-il in ca-re corl:irlata-ri nu-sr resDect:
obligatiile prevazute in nre;entul contraci.
b) Drepturile comodatarulur
- sa i se asigure de catre comodant folosinta bunului pe toata durata contractului;
- sa ceara restituirea sumelor platite de acesta pentru conservarea bunului;
- sa retina bunul pana cand comodantul ii va remite cheiturehle de conservare a
bunului;
c) Obli gatiile comodatarului
- sa se ingnjeasca de bunul imprumutat rntocmai ca proprietarul acestuia;
- sa foloseasca lucrul potrivit destinatiei sale;
- sa suporte, de la datapreluarii bunului, cheltuielile necesare folosintei
neavand drepful sa cea.ra restituirea acestora de la comodant;
- sa restituie bunul imprumutat la implinirea termenului stipulat in prezentul
contract;
In contractul de comodat este trecut acest articol pe baza caruia eu inteleg ca am dreptul de a retine bunul (spatiul) pana la achitarea cheltuielilor cu renovarea AM INTELES EU CORECT?
Buna ziua,
In ptimul rand imi cer scuze pentru aceasta intrebare daca nu este locul ei in acest topic, in octombrie 2008 am infiintat o sc.. srl si am declarat ca doresc impozitare pe profit, pana in moment m-am ocupat personal de absolut toate activitatile avand in vedere ca firma merge inca pe pierdere intrebarea este: trebuie sa angajez pe cineva neaparat in situatia in care inca pot sa ma descurc de unul singur, daca trebuie atunci in max cat timp?