Impreuna cu fratele meu detin un imobil si un teren. Suntem coproprietari pe ambele proprietati. Inainte imobilul si terenul se aflau pe acelasi CF, recent facandu-se dezmembrarea. Intelegerea verbala a fost ca el sa ramana cu casa si eu cu terenul, dar fiindca nu am avut bani nu am mai facut si iesirea din indiviziune.
Fratele meu va lua un credit cu ipoteca pe casa. In cazul in care, ulterior vom dori sa facem iesirea din indiviziune, eu sa ii cedez partea mea din casa iar el sa imi cedeze partea lui din teren, se poate? La imobil ma refer, care va fi deja sub ipoteca. La teren stiu ca e posibil, fiindca e lipsit de orice sarcini.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Contractul colectiv de munca la nivel de firma este adaptat dupa bunul plac al angajatorului. Si asa este vizat la ITM. Iar in ceea ce priveste compensatiile de orice natura s-a avut grija ca aceasta sa fie scoase subtil din CCM, sau reduse substantial.
Acum, eu banuiesc ca, in caz de litigiu primeaza acel act care pune pe primul loc interesele angajatului, adica CCM la nivel national.
Oricum am inteles ca legea trebuie respectata. Si stiu ce probleme sunt in cazul in care se ajunge la litigii.
Va mutumesc inca o data pentru raspunsurile dvoastra!
Sa aveti o zi minunata!
Sunt la limita de varsta pensionati. Problema este ca doar unul dintre ei a avut abateri grave, recent. Ceilalti doi le-au avut in mod repetat, dar dupa salariul care l-au luat ai zice ca au fost chiar recompensati.
La unul dintre ei i s-a facut referat, de catre seful de santier. Dar la restul...
Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema destul de spinoasa.
Dorim sa concediem 3 persoane, toti pensionari.
Motivele ar fi:
- sunt destul de batrani si ineficienti pentru munca pe un santier de constructii
- sunt insubordonati
- alti muncitori trebuie sa refaca munca lor
- firma se afla in dificultati financiare s.a.
Seful meu doreste sa ii concedieze pe motivul restrangerii activitatii. Din cate stiu eu asta inseamna preaviz de 20 de zile, hotarare AGA prin care se desfiinteaza posturile pe care ei le ocupa, imposibiliatea de a face o anumita perioada de timp, angajari pe acel post si plata unui salariu compensatoriu.
Seful meu doreste desfacerea contractului de munca la zi, fara plata salariului compensatoriu, pe motivul ca oriicum sunt pensionari si au alta sursa de venit.
Mie mi se pare ca nu e chiar corect. Cu ce alte motive pot fi aceste persoane concediate?
Ce imi recomandati? Necorespondenta profesionala? - desi au avut salarii mai mari decat alti angajati pe acelasi post, ceea ce intr-o oarecare masura poate sa insemne recunoasterea lor ca buni profesionisti.
Ideal ar fi o procedura fara prea multe etape si cat mai greu de atacat.
Am si eu o nelamurire. Sper sa ma fac inteleasa si sa nu va pierd prea mult timpul.
Impreuna cu fratele meu am mostenit. in urma decesului parintilor, un imobil constand in casa si gradina, in cote egale de 1/2.
Am facut demersurile necesare , si am primit de la cadastru actul de dezmembrare, pentru 2 loturi.
Cu aceste acte am mers la notar si s-a facut dezmembrarea, un fel de autentificare a actului de la cadastru.
Din pacate nu ne-am inteles cu notarul de la inceput, noi am crezut ca va face si iesirea din indiviziune, iar el a crezut ca vrem doar dezmembrarea... Asa am ajuns coproprietari pe 2 loturi, desi noi doream ca fiecare sa ramana proprietar pe lotul lui. (fratele meu cu casa si 1/3 din teren, iar eu cu 2/3 din teren)
Ca sa facem acum iesirea din indiviziune mai trebuie sa platim 1000 de euro.
1. Intrebarea mea, pentru linistea personala... se putea face direct iesirea din indivizune, fiind suficient actul de dezmembrare de la cadastru? Notarul a zis ca dezmembrarea era oricum o etapa necesara.
2.Iesirea din indiviziune se poate face prin instanta, cu costuri mai reduse? Mai e nevoie de expertiza?
Am primit un telefon de la CAS Timis, prin care am fost rugati sa facem o declaratie rectificativa pentru luna aprilie, anul 2001..
Problema ar fi ca in pana in luna aprilie 2001, salariatii aveau grupa 2 de munca, fiind firma de constructii. Din luna aprilie 2001, schimbandu-se legislatia societatea nu a mai avut angajati cu grupa speciala de munca.
Ei zic ca sumele calculate sunt corecte, singurul lucru care trebuie modificat este grupa de munca, adica in loc de 2 sa apara 3.
Intrebarea mea este: mai au dreptul sa ceara o declaratie rectificativa dupa 8 ani, tinand cont ca sumele virate sunt corect calculate?
Nu m-ar deranja sa fac o declaratie rectificativa daca as avea cum. Dar programul in care s-a lucrat in 2001 nu mai este, discheta nu mai este, iar salariati sunt 200... in mare parte diferiti de cei de acum.
Nu ajunge o declaratie nominala in care sa precizam ca in loc de grupa 2 de munca, corect este 3?