avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate maimyc

Activitate maimyc

Buna ziua, Ce variante de preluarea unei parti din proprietatea parintilor sunt mai ieftine si fara posibilitate de contestare de catre nepoata din partea fratelui meu, care este divortat in momentul de fata. Precizez ca parintii vor sa imi cedeze o parte din proprietate, insa as vrea o varianta nu tocmai costitsitoare cum este contractul de vanzare cumparare, dar totusi sa am siguranta ca ulterior nu poate fi contestat de catre fata fratelui meu.
Multumesc!
Buna ziua,
Daca s- au facut restructurari de aproape 1 luna de zile si in acest timp, una dintre persoane a ramas insarcinata si vrea sa intre in medical, se poate angaja in locul ei?
Multumesc!
Răspuns la discuția Executare silita
Va multumesc pentru raspunsuri, insa mai as dori sa stiu daca imobilul il trec pe numele fetei, ei il mai pot lua? ( ea are 17 ani )
Răspuns la discuția Executare silita
Se poate executa silit imobilul, atata timp cat este pusa si poprire pe salarii?
Va multumesc!
Buna ziua,
Dupa 3 ani in care un credit s-a platit cum era stipulat in contract, a venit criza si sotul a intrat in somaj. Banca nu a permis o amanare a platilor si astfel lunar s-a platit aprox jumatate din valoarea ratei 500-600 din 900 lei), exceptand cele 3 luni de iarna , cand utilitatile erau foarte mari. Acumuland respectivele datorii acum am primit de la o firma recuperatoare o nota de executare silita si poprire pe salarii, chiar daca termenul final al contractului era peste 2 ani. Daca nu a fost cu ipoteca, mi se poate lua imobilul? Cum ar trebui procedat , caci toata valoarea creditului nu o pot plati o data( 600 000 lei)?
Multumesc!
Răspuns la discuția Pensie invaliditate
Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu daca sotul meu poate iesi la pensie de invaliditate, cu drept de munca - jumatate de norma si cum ar trebui procedat. Precizez ca este liber profesionist (taximetrist) si are spondilita anchilozanta, generata de un virus existent in sange si medicul specialist i-a spus ca poate iesi la pensie conform analizelor pe care le are.
Va multumesc!
Discuție Bonuri de masa
Buna ziua,
Am fost angajata cu contract de munca pe o perioada determinata, insa mi-am dat demisia inainte de terminarea contractului. Fiindca incetarea contractului s-a facut la jumatatea lunii, mi se spune ca bonurile de masa pentru zilele lucrate nu le mai pot primi. Totusi in contract scrie de tichete masa pentru fiecare zi lucrata, nu este specificata alta conditie.
Este normal sa nu mai primesc?
Va multumesc!

Buna ziua,
Parintii au doua case pe acelasi teren si vor sa le imparta mie si fratelui meu. Intre noi nu se pune problema neintelegerii, insa el este divortat si are un copil in urma casatoriei, care este in grija mamei. Care dintre actele de donatie, mostenire sau contract vanzare-cumparare este favorabil, pentru ca ulterior impartirii, tutorele copilului sa nu poata actiona pentru a solicita parte din avere pentru minor.
Si eventual care dintre acestea acte este mai convenabil din punct de vedere financiar.
Va multumesc!

Buna ziua,
Avand doua credite la aceeasi banca, functionarii au depus banii pe care ii dadeam lunar pt un singur credit, astfel dupa 6 luni, suma datorata la un credit era in plus la celalalt. Nu am fost anuntata decat decat de asigurator ca mi-a platit datoria. Am chitantele din care reiese banii pe care ii dadeam lunar si nu a fost gresala mea, dar daca mi-au inchis doar un credit inainte, nu am vrut sa-i dau asiguratorului banii toti odata.Acesta m-a dat in judecata in vara lui 2011, dar el nu s-a prezentat. Acum primesc de la o firma de recuperatori instiintari cu sume fabuloase(penalizari). Stiu ca se poate prescrie datoria in 3 ani, dar de cand se ia in calcul termenul, de cand nu am mai platit sau de cand dosarul a ajuns la recuperatori?
Va multumesc!