avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie- calcul termen
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie- calcul termen

Buna ziua,
Avand doua credite la aceeasi banca, functionarii au depus banii pe care ii dadeam lunar pt un singur credit, astfel dupa 6 luni, suma datorata la un credit era in plus la celalalt. Nu am fost anuntata decat decat de asigurator ca mi-a platit datoria. Am chitantele din care reiese banii pe care ii dadeam lunar si nu a fost gresala mea, dar daca mi-au inchis doar un credit inainte, nu am vrut sa-i dau asiguratorului banii toti odata.Acesta m-a dat in judecata in vara lui 2011, dar el nu s-a prezentat. Acum primesc de la o firma de recuperatori instiintari cu sume fabuloase(penalizari). Stiu ca se poate prescrie datoria in 3 ani, dar de cand se ia in calcul termenul, de cand nu am mai platit sau de cand dosarul a ajuns la recuperatori?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:50, 21 Martie 2013
daca nu ma insel de la data scadenta a ultimei rate
In cazul in care creditul a devenit exigibil anticipat (adica a trecut integral la scadenta), termenul de prescrptie curge: de la aceasta data, de la data ultimei plati, sau de la data cand s-a intrerupt termenul de prescriptie prin procedura executarii silite.
Prescriptia incepe sa curga de la data declararii scadentei anticipate de catre banca, dar a fost intrerupta atunci cand asiguratorul va dat in judecata, valorificandu-si astfel dreptul de regres.

Faceti contestatie la executare daca puteti dovedi ca ati platiti ratele corect, pentru ambele credite. Ma indoiesc ca ar fi asa, pentru ca ratele se preiau automat de catre sistemul informatic al bancii. Nu poate fi o greseala umana.

Ma indoiesc ca asiguratorul poate solicita penalitati contractuale. Titlul lui este hotararea judecatoreasca nu contractul de credit. Dar poate ma insel si exista o astfel de clauza de subrogatie, in contractul de credit.

Ce titlu executoriu se invoca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantei de catre firme de recuperare rogosz_radu rogosz_radu am avut un card de credit de la una din multele societati de creditare care activau in Romania acum cativa ani buni am folosit acest card pentru a cumpara trei ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)