Deci daca sustin in continuare ca nu-mi pot da salariul compensator pot sa le zic ca le dau in judecata? Cheltuielile de judecata nu vor fi mai mari decat salariul pe care o sa-l primsc daca castig?
De la 1 iulie ar trebui să mă duc în șomaj, dar mi-am găsit de lucru. Problema este că prima lună o să fiu angajată pe perioadă determinată cu 4 ore (de probă). Dacă nu mă angajează după aceea o să mai am dreptul să mă duc în șomaj?
Am vorbit din nou cu doamna de la personal, acum mi-a spus că au contract colectiv de muncă la nivel de unitate în care se precizează că nu se acordă salar de compensare în cazul concedierii. Eu de unde să știu dacă este așa sau nu. În februarie nu au avut, ieri era vorba că din cauza crizei nu primesc. Ce să mai cred?
Momentan sunt in CCC pâna pe 1 iulie, după care ar trebuie să mă duc în șomaj, deoarece punctul de lucru la care am lucrat s-a închis. Potrivit art.78 ar trebui să primesc un salar compensator, dar m-i s-a spus că este criză economică și nu au bani. Pot sa-mi facă asta?
La 1 iulie mi se termina concediul pentru cresterea copilului. Inainte am lucrat la un punct de lucru, care in februarie s-a inchis. Toti colegii au primit au salar compensator.
Am mai multe intrebari:
-la sediul firmei mi-au spus ca trebuie sa ma duc 20 zile in preaviz. Ce fac in timpul preavizului daca in orasul meu punctul de lucru s-a inchis, iar sediul firmei este la Bucuresti?
- am si eu dreptul la acest salar compensator, si daca da ce suma (in 2007 când am plecat in CCC am avut un salar de 528 Ron)
-ce acte trebuie să-mi trimită ca să mă duc în șomaj ( la sediul firmei m-i se spune că o să aflu totul la momentul potrivit, dar nu știu când o să fie momentul acela )
- ce se întâmplă dacă pânăl a 1 iulie nu o să primesc preavizul?
Momentan sunt in CCC (copilul are 1 an si 10 luni) , inainte de nastere am avut 2 locuri de munca: unul a fost la un punct de lucru (aici am lucrat cu 8 ore), la un altul am lucrat cu 2 ore. Incepand cu februarie punctul de lucru a fost inchis, iar la cealalta firma in afara de directorul general toti au fost concediati.
Intrebarea mea este daca pot sa ma duc in somaj dupa terminarea CCC?