avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din concediul pentru cresterea copilului

Buna,

La 1 iulie mi se termina concediul pentru cresterea copilului. Inainte am lucrat la un punct de lucru, care in februarie s-a inchis. Toti colegii au primit au salar compensator.
Am mai multe intrebari:
-la sediul firmei mi-au spus ca trebuie sa ma duc 20 zile in preaviz. Ce fac in timpul preavizului daca in orasul meu punctul de lucru s-a inchis, iar sediul firmei este la Bucuresti?
- am si eu dreptul la acest salar compensator, si daca da ce suma (in 2007 când am plecat in CCC am avut un salar de 528 Ron)
-ce acte trebuie să-mi trimită ca să mă duc în șomaj ( la sediul firmei m-i se spune că o să aflu totul la momentul potrivit, dar nu știu când o să fie momentul acela )
- ce se întâmplă dacă pânăl a 1 iulie nu o să primesc preavizul?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:11, 23 Iunie 2009
in principiu sunt obligati sa va primeasca la locul de munca.in cazul in care doriti sa intrati in somaj , va trebuie decizia de concediere ce nu tine de natura salariatului.Si va trebui sa mergeti in preaviz .discutati cu angajatorul si o sa gasiti o solutie.
Mult succes,
Pana una alta, depuneti cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca, incepand cu data de 01.07.2009. Dupa acea data veti primi probabil preavizul.
Conform CCMUNN 2007-2010
art. 74 (3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Da, in conformitate cu acelasi Contract colectiv de munca unic:
Art. 78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
la revenirea in activitatea salariul dvs va trebui sa fie actualizat de drept la nivelul salariului minim pe aconomie de anul acesta care este de 600 lei, pentru program de 8 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminarea concediului pt. cresterea copilului daridannah daridannah buna ziua,azi mi s-a terminat concediul pt.cresterea copilului,si firma la care am lucrat si-a incetat activitatea in vederea reorganizarii activitatii ... (vezi toată discuția)
Primim somaj daca firma nu are 1 an de activitate? katiushca katiushca Am fost anuntata ca se fac restructurari si sunt si eu pe lista de concedieri, o sa mi se dea preaviz de 20 zile lucratoare mentionat in contract in zilele ... (vezi toată discuția)
Trimis in somaj miha12ella miha12ella Beneficiez de salarii compensatorii la trimiterea in somaj cu art. 65(1) ?Mentionez ca lucrez in prestari servicii. (vezi toată discuția)