avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada determinata

Bună

De la 1 iulie ar trebui să mă duc în șomaj, dar mi-am găsit de lucru. Problema este că prima lună o să fiu angajată pe perioadă determinată cu 4 ore (de probă). Dacă nu mă angajează după aceea o să mai am dreptul să mă duc în șomaj?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:40, 27 Iunie 2009
Puteti cumula indemnizatia de somaj cu salariul, daca acesta este mai mic decat indemnizatia de somaj
freeelis a scris:

Puteti cumula indemnizatia de somaj cu salariul, daca acesta este mai mic decat indemnizatia de somaj

:"> Nu cred ca v-ati dat seama ce spuneti, stimate coleg :">

NU se poate cumula si contract de munca si somaj, in nici-un caz, indiferent de salariul obtinut !

dar aveti alte 2 posibilitati:

1. Va depuneti intai dosarul de somaj si va puteti angaja chiar de a 2-zi.
Daca angajarea este pe perioada determinata, somajul se suspenda (va trebui sa anuntati angajarea) si daca va inceteaza contractul asa cum a fost incheiat dupa o luna, veti putea face cerere de reluare in plata a somajului.

2. Daca ati semant deja contractul de munca pe perioada determinata, si la data expirarii nu va mai prelungeste, deci inceteaza cu art 56 lit j, veti putea sa depuneti dosar de somaj deorece se acorda si in situatia incetarii contractelor incheiate pe durata determinata la data expirarii duratei.

In ambele situatii este necesar un stagiu de cotizare la somaj de 12 luni in ultimele 24 luni calculate de la data depunerii dosarului de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am lucrat la o firma de curierat timp de 1 an pe perioada determinata,si acum cand trebuia sa-mi faca contractul pe perioada nedeterminata,am primit ... (vezi toată discuția)
Contract determinat incetare jax jax Buna ziua, M-am angajat cu data de 1 oct. cu ctr. determinat perioada 1 luna, functia economist, expira pe data de 31 oct. (cade duminica) daca dupa ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pentru cresterea copilului BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT acum doi ani unei angajate X i s-a intrerupt CIM pentru cresterea copilului. In aceasta perioada firma a angajat o alta persoana Y cu CIM pe periada ... (vezi toată discuția)